7 situatat ku prindërit i dëmtojnë fëmijët e tyre pa e kuptuar fare


Në ditët e sotme, ka kaq shumë rekomandime të ndryshme për mënyrën e rritjes së fëmijëve në mënyrë korrekte dhe ato shpesh janë mjaft të diskutueshme. Në fillim, këto këshilla mund të duken të çuditshme, por kur mësoni më shumë rreth detajeve, ato rezultojnë të jenë mjaft të dobishme.

1.Gudulisja e fëmijëve :Ka ndodhur shumë herë që të rriturit kanë dashur t’i bëjnë fëmijët të qeshin dhe kështu ata fillojnë të gudulisin fëmijët e tyre. Por një studiues nga Universiteti i Kalifornisë zbuloi shumë vite më parë, se gudulisja nuk shkakton të njëjtën ndjesi lumturie siç bën një shaka qesharake. Është vetëm një iluzion i qeshjes së lumtur. Por problemi është se fëmijët qeshin edhe nëse urrejnë të gudulisen.

2.Vendosja e lodrave në shtratin e fëmijës: Fëmijëve nuk u duhet ndonjë dekorim i veçantë për vendin ku ata flenë sepse lodrat e buta ose lodrat e çfarëdo lloji mund të bëhen problem në çdo moment. Ata mund të zgjojnë fëmijën ose madje mund të shkaktojnë probleme me frymëmarrjen nëse fëmija aksidentalisht e vendos fytyrën në lodër. Hap foton e me poshtme dhe per 5 sekonda dhe shfaqen pamjet ekskluzive

3.Përdorimi i një dritë nate kur fëmija juaj është në gjumë: Lënia edhe e dritës më të errët në dhomën e një fëmije për tërë natën nuk është gjë e mirë. Hormoni i rritjes që prodhohet ndërsa jeni duke fjetur, prodhohet më mirë kur trupi është në errësirë ​​totale. 4.Lëkundja e fëmijës: Çdo prind ka qenë në një situatë kur ka qenë e vështirë të vendosësh fëmijët në shtrat pa i shkundur ata. Ndonjëherë, ky proces mund të zgjas kaq shumë kohë sa që nënat dhe baballarët ndihen shumë të lodhur tashmë, por foshnja e tyre akoma nuk është në gjumë.

5.Lejimi i fëmijëve të ecin zbathur në sipërfaqe të rrafshëta: Nuk është shumë e dobishme të ecësh në pllaka të rrafshta në shtëpi. Në këtë mënyrë, muskujt e këmbëve nuk zhvillohen siç duhet dhe i gjithë ngarkesa vihet në tendonat. Kjo mund të çojë në probleme në zhvillimin e këmbës. 6.T’i detyroni fëmijët të përfundojnë ushqimin: Shumë gjyshe (dhe disa prindër) bëhen vërtet të trishtuar kur fëmijët e tyre nuk duan të përfundojnë ushqimet e tyre. Pak njerëz e dinë që kjo sjellje kontribuon në zhvillimin e zakoneve të këqija të ushqimit. Nuk ka asnjë mënyrë që ata të mësojnë të kuptojnë trupat e tyre, por ata mësojnë se si të hanë më shumë se çduhet.

7.T’i ushqeni me lugë: Ne nuk duhet t’i ndihmojmë fëmijët të hanë kur ata tashmë mund të përdorin një lugë vetë. Sipas studiuesve, fëmijët që hanë vetë, kanë aftësinë të hanë me ritmin e tyre dhe të studiojnë shijen e ushqimeve.

Be the first to comment on "7 situatat ku prindërit i dëmtojnë fëmijët e tyre pa e kuptuar fare"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*