A Lejohet Të The’rim Një Kafshë Kur Duam Të Hedhim Themelet E Një Objekti?


Tek ne praktikohet një zakon, sepse kur duam të hedhim themelet e një ndërtesë të re, kur duam të vëmë prakun e një ndërtimi të ri, ose kur ndërtojmë një dyqan të ri apo kur hapim diçka të re, këtë e shoqërojmë duke therur një kurban po atë ditë. Kurbanin e the’rim në nder të asaj që po bëjmë. Cfarë dispozite ka ky veprim në legjislacionin Islam? Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Ky veprim nuk është i lejuar dhe është i njëllojtë me praktikën e disa njerëzve që e bënin këtë kurban për xhindët me pretendimin se kjo (therja e këtij kurbani) i ruan nga e keqja e tyre. Pra kur donin të hapnin themelet e një ferme apo shtëpie, ata the’rnin në këto themele ndonjë dhi apo cjap dhe thonin: Këtë e bëjmë për xhidët, që të ruhemi nga e keqja e kësaj pjese toke, apo atyre xhindve që qëndrojnë aty.

Ky veprim është i njëllojtë me praktikën e job’esimtarëve, prandaj nuk lejohet tu përngjasojmë.Me këtë veprim, mund të arrijmë të bëhemi si ata dhe qëllimet (në the rjen e këtij kurabi) të bëhen si qëllimet e tyre (jo besimtarëve).Detyra jonë është që të mos e praktikojmë dicka të tillë, të tërheqim vërejtjen që të mos the ret asgjë mbi themele.Allahu ju dhëntë begati.[Abdul Aziz bin Baz].Përshtati Fatjon Isufi

Be the first to comment on "A Lejohet Të The’rim Një Kafshë Kur Duam Të Hedhim Themelet E Një Objekti?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*