Alarmohen serbët: Në Kosovë do të krijohet një Kurt, më i madh se Albin Kurti


Edhe historiani serb Çedomir Antiç, ka folur për ‘non-paperët’ që po qarkullojnë kohëve të fundit për shkëmbim territoresh dhe ndryshim të kufijve në Ballkan. Ai thotë një problem i ri po hapet. Sipas tij, Kosova tashmë ka një shtet të ndërtuar dhe askush nuk mund të thotë se nuk ekziston më. JU FT OJM TE SHT YPNI VID EON KE TU

“Kosova, pra, do të kishte një kryeministër, ndoshta do të kishte një president të Republikës, dhe pastaj dikush do të shpikte një pasha dhe ai do të ishte nënkryetari i parlamentit serb. Dikush tjetër do të nxitohej drejt kazanit në Beograd. Nuk është aq e huaj për shqiptarët. Sidoqoftë, kam frikë se së shpejti do të krijohej një Kurt më i madh se Albin Kurti”, thotë ai. JU FT OJM TE SHT YPNI VID EON KE TU

Ai thekson se, edhe Vuk Draskovic shkruajti një ‘n0n-paper’ në vitin 2007. Sipas tij, Sllobodan Millosheviç u përpoq t’u ofronte një plan të ngjashëm shqiptarëve të Kosovës në 1998, përmes Drashkoviqit, për t’i dhënë Kosovës statusi i Hong Kongut. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Sipas tij, kjo tregon se po kërkohen zgjidhje të vjetra për Kosovën, njëra bazohet në parimin e “dy gjermanëve” nga epoka e Luftës së Ftohtë, dhe tjetra bazohet në parimin e Hong Kongut. Të dy zgjidhjet nuk mund të aplikohen në Kosovë, veçanërisht Hong Kong, sepse në atë rast ishte një koloni. “Unë mendoj se problemi më i madh janë fuqitë evropiane, Shtetet e Bashkuara dhe shqiptarët. Ata pranojnë një kompromis në lidhje me pavarësinë e Kosovës dhe jo që Kosova të bëhet një koloni e Serbisë, edhe nëse është një koloni postmoderne”, përfundoi Antiç.

Be the first to comment on "Alarmohen serbët: Në Kosovë do të krijohet një Kurt, më i madh se Albin Kurti"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*