Aleksandër Vuçiqit i vjen ‘goditja’ nga Amerika: Albin Kurti ka të drejtë, Serbia duhet ta pranojë këtë gjë


Eksperti amerikan për Ballkanin, Alon Ben Meir ka mbështetur politikat e Kryeministrit të Kosovës, Albin Kurtin për dialogun Kosovë-Serbi. Ben Meir u ka bërë thirrje Bashkimit Evropian dhe Shteteve të Bashkuara të Amerikës ta mbështesin Kurtin në dialogun me Serbinë. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Sipas tij, mizoritë e pazbuluara të Serbisë ndaj shqiptarëve të Kosovës gjatë luftës e bëjnë të pamundur normalizimin e marrëdhënieve në mes dy shteteve. Postimi i plotë: JU FT OJM TE SHT YPNI VID EON KE TU

BE dhe SHBA duhet të mbështesin qëndrimin e Kryeministrit të Kosovës Kurti në lidhje me marrëdhëniet me Serbinë. Pajtohem me vërejtjen e Kurtit se të dy vendet nuk mund të ulen në tryezën e negociatave, duke harruar historinë. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Është shumë e rëndësishme, siç e thashë tashmë në artikullin tim të fundit që Serbia duhet të pranojë mizoritë e kryera në Kosovë dhe qeveria e saj duhet të distancohet prej tyre ashtu sic bëri Gjermania nga mizoritë e saj kundër njerëzimit pas Luftës së Dytë Botërore. Kosova dhe Serbia duhet të ulen në tryezën e dialogut si të barabartë. JU FT OJM TE SHT YPNI VID EON KE TU

Pavarësisht se sa i dëshirueshëm është normalizimi i marrëdhënieve midis dy vendeve, mizoritë e pazbuluara të Serbisë ndaj kosovarëve gjatë luftës e bëjnë të pamundur normalizimin e marrëdhënieve me të vërtetë nëse Serbia nuk pranon publikisht dhe pa mëdyshje për mizoritë e luftës që ka kryer. JU FT OJM TE SHT YPNI VID EON KE TU

Be the first to comment on "Aleksandër Vuçiqit i vjen ‘goditja’ nga Amerika: Albin Kurti ka të drejtë, Serbia duhet ta pranojë këtë gjë"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*