Bëhet gati edhe për Iuftë ushtria e Kosovës

Ministri i Mbrojtjes, Armend Mehaj, po qëndron për vizitë treditore në Mbretërinë e Bashkuar. Në një shkrim në facebook ai ka paralajmëruar se këto vizita janë për ushtrinë e Kosovës, në mënyrë që kjo ushtri të jetë gati për çdo lloj Iufte dhe në çdo lloj kohe. “Të jenë gati plotësisht për të mbrojtur pavarësinë, sovranitetin shtetëror dhe integritetin territorial të vendit”, ka shkruar ai.

Postimi i plotë: Roli i efektivave të Këmbësorisë është në thelbin e Ushtrisë sonë që nga operacionet Iuftarake deri te operacionet paqeruajtëse. Vizita ime në Shkollën e Specialistëve të Armatimit, Divizionin e Zbulimit dhe Taktikave të Blinduara, si dhe Koleksionin e Armëve të Këmbësorisë, ishte me qëllim të njohjes për së afërmi me kapacitetet arsimore dhe trajnuese të këtyre qendrave. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Me komandantët e këtyre qendrave, nënkolonelët Arran Wade, James Lane dhe Philip Nathan, u pajtuam dhe do të punojmë së bashku që ushtarët tanë të këmbësorisë të trajnohen për të qenë gati për çdo sfidë. Të jenë gati për të vepruar së bashku me aleatët edhe në zona me klima të pafavorshme, pra nga shkretëtirat e deri në xhungla. Të jenë gati plotësisht për të mbrojtur pavarësinë, sovranitetin shtetëror dhe integritetin territorial të vendit. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Be the first to comment on "Bëhet gati edhe për Iuftë ushtria e Kosovës"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*