Biden: Dënimi i Mlladiqit është vendim historik


Presidenti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Joe Biden, ka reaguar pasi Dhoma e Apelit e Gjykatës Penale Ndërkombëtare të Kombeve të Bashkuara në Hagë konfirmoi dënimin me burgim të përjetshëm ndaj krlmineIit serb, Ratko Mlladiq, duke e quajtur këtë vendim historik. Në një deklaratë me shkrim, Biden tha se vendimi i sotëm tregon se ata që kryejnë KRlME të tmrrshme do të mbajnë përgjegjësi. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

“Pothuajse 26 vjet më parë, Ratko Mlladiq urdhëroi ekzekutimin e rreth 8,000 burrave dhe djemve të paarmatosur në Srebrenicë. Ai gjithashtu udhëhoqi një rrethim br taI shumë-vjeçar të Sarajevës dhe ishte përgjegjës për shumë K’rlME të tjera. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Mekanizmi Ndërkombëtar i Apelit i Kombeve të Bashkuara për Gjykatat PenaIe në Hagë konfirmoi sot dënimin e tij për gjenocid, KRlME kundër njerëzimit dhe KRlME Iufte. Ky verdikt historik tregon se ata që kryejnë KRlME të tmrrshme do të mbajnë përgjegjësi. Ai vendim gjithashtu përforcon vendosmërinë tonë të përbashkët për t’i parandaluar mizoritë e ardhshme kudo në botë”, tha Biden, ka përcjellë Shtëpia e Bardhë. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Deklarata e Presidentit Joe Biden: Paraprakisht, ambasada e Shteteve të Bashkuara të Amerikës e ka mirëpritur vendimin e Dhomës së Apelit të Gjykatës Penale Ndërkombëtare të Kombeve të Bashkuara për t’ia konfirmuar dënimin me burgim të përjetshëm, K1MNEL1T serb, Ratko Mlladiq. “Ambasada e SH.B.A.-së në BiH mirëpret vendimin e sotëm nga Dhoma e Apelit e Mekanizmit Ndërkombëtar të Kombeve të Bashkuara për Gjykatat P3nale që pohon dënimin e Ratko Mlladiqit. JU FT OJM TE SHT YPNI VID EON KE TU

Vendimi përfaqëson një hap të rëndësishëm drejt llogaridhënies së atyre individëve përgjegjës për vuajtjet e jashtëzakonshme të popullit të Bosnjës e Hercegovinës, ndërsa sjell një masë të drejtësisë të shumëpritur për viktimat dhe familjet e tyre. Ne i nxisim të gjitha palët që ta respektojnë vendimin e gjykatës dhe të përkushtohen në pajtimin e vazhdueshëm dhe bashkëjetesën paqësore thelbësore për të ardhmen e një Bosnje e Hercegovine të qëndrueshme dhe të sigurt që mbron të drejtat e të gjithë qytetarëve të saj”, thuhet në reagimin e ambasadës amerikane.

Dhoma e Apelit e Gjykatës Penale Ndërkombëtare të Kombeve të Bashkuara e ka dënuar me burgim të përjetshëm kr1 m1neIin serb, Ratko Mlladiq, duke konfirmuar vendimi i shkallës së parë. Kryetarja e trupit gjykues, Prisca Matimba Nyambe deklaroi konstatimin e Dhomës së Apelit se Mlladiq nuk ka mundur ta hedhë poshtë përfshirjen e tij në Kr’1MET mk4bre. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Be the first to comment on "Biden: Dënimi i Mlladiqit është vendim historik"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*