Burgim i përjetshëm për Ratko Mlladiqin


Ish-gjenerali i ushtrisë së Republika Srpskas, Ratko Mlladiq, është dënuar me burgim të përjetshëm nga Tribunali i Hagës. Këtë ia kanë konfirmuar përfaqësuesit e vlktimave për televizionin H1 të Sarajevës. Gjykata e Apelit ka refuzuar të gjitha ankesat e mbrojtjes së Mlladiqit. JU FT OJM TE SHT YPNI VID EON KE TU duke qare

Kryetarja e trupit gjykues, Prisca Matimba Nyambe, deklaroi konstatimin e Dhomës së Apelit se Mlladiq nuk ka mundur ta hedhë poshtë përfshirjen e tij në mizori. “Dhoma e Apelit konstaton se Mlladiq dështoi ta hedhë poshtë përfshirjen e tij në një ndërmarrje të përbashkët kr1’m1aIe për të kryer gj3cid, vr.a5je ”, tha kryetarja e Matimba Nyambe. JU FT OJM TE SHT YPNI VID EON KE TU

Dhoma e Apelit po ashtu hodhi poshtë të gjitha ankesat e avokatëve të Mlladiqit në lidhje me të drejtën e ish-gjeneralit serb për një gjykim të drejtë. Sipas kryetares së trupit gjykues, Dhoma e Apelit është e mendimit se të drejtat e tij nuk janë shkelur. “Z. Mlladiq ka kontribuar në arritjen e qëllimit dhe ka punuar në bazë të tij. Ai ka kontribuar në gj3′ ncidin e muslimanëve boshnjakë”, tha kryetarja e trupit gjykues.

Siç deklaroi ajo më tej, Mlladiq nuk ofroi prova se v1 ktimat civile kishin mundësi që të largoheshin nga shtëpitë e tyre. Dhoma e Apelit konstaton se Mlladiq dështoi t’i hedhë poshtë provat në lidhje me këtë akuzë dhe gjithashtu e akzon atë për kufizimin e shpërndarjes së ndihmës humanitare. “Dhoma e Apelit konkludon se ai nuk i kundërshtoi provat dhe se zhvendosja e grave dhe burrave të moshuar ishte e detyruar”, u shpreh Matimba Nyambe. JU FT OJM TE SHT YPNI VID EON KE TU

Be the first to comment on "Burgim i përjetshëm për Ratko Mlladiqin"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*