Clinton: Kosova është krenaria ime dhe Shtëpia Ime, ‘Zoti i Bekoftë Shqipëtarët’/ Shρerndɑje

Ish-presidenti amerikan Bill Clinton në 20 vjetorin e hyrjes së NATOS-s në Kosovë ka ngritur të gjithë të pranishmit në këmbë. Ai tha se Kosova është krenaria e tij dhe se e do shumë këtë vend, shkruan AlbKos News. Në fjalën e tij Clinton kishte thënë se ‘është i lumtur që bashkë me Albright, Clarkun dhe të tjerët e ndalën sp. astrmln etnik në Kosovë’.

“Një rrëfim i shkurtër për të kaluarën. I falënderoj qytetetarët e Kosovës për këtë mikrpitje dhe mirësjelljen që ma bëtë mua dhe familjes. Më pëlqen shumë dhe e dua këtë vend dhe gjithëherë dua të jetë nderi më i madh në jetën time që kam qëndruar me juve kundër spastrimit etnik dhe për liri. Shumë mirënjohës që kemi qenë pjesë e asaj beteje, bashkë me Albright dhe gjeneralin Clark. JU FT OJM TE SHT YPNI VID EON KE TU

E kam një poster të vogël në zyrën time në Nju Jork dhe të gjithë jemi në atë fotografi dhe cdo ditë që e shoh atë fotografi, ia kujtoj vetes se çka ka qenë qëllimi kryesor i politikës dhe cili ka qenë arsyetlml i pë.rdorimit të forcës. Më kujtohet edhe fytyrat e qytetarëve kur ishim në Ferizaj. Atë ditë thash, 79 ditë të bombardimeve të NATO’s e kanë fituar këtë luftë. Unë nuk kam dashur që shekulli 20 të përfundojë me gabime, kishte thënë Clinton.

Be the first to comment on "Clinton: Kosova është krenaria ime dhe Shtëpia Ime, ‘Zoti i Bekoftë Shqipëtarët’/ Shρerndɑje"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*