E gjithë Serbia në panikë, Mikja e madhe e Kosovës erdhi në Vendin e Grenellit


Shtetet e Bashkuara të Amerikës do të kthehen me kapacitet të plotë në dialogun midis Kosovës dhe Serbisë, përmes një emisari të posaçëm që do të angazhohet në bisedime, ra.porton Novosti. Sipas spekulimeve jo.zyrtare në burime diplomatike, dy kandidatë janë parë deri më tani për atë rol. JU FT OJM TE SHT YPNI VID EON KE TU

I pari është Matthew Palmer, i cili tashmë është i angazhuar në rajon si Zëvendës Ndihmës Sekretari i Shtetit e Përfaqësues Special i SHBA për Ballkanin Perëndimor. Tjet.ra është Molly Montgomery, e cila kohët e fundit u emërua Zëvendës Ndihmëse Sekr.etare e Shtetit për Evropën dhe Euroazinë. JU FT OJM TE SHT YPNI VID EON KE TU

Palmer merret me Ballkanin për 25 vjet, derisa, atij iu dha detyra si i dërguar special për rajonin gjatë administratës së Donald Trump. Palmer po punon ngushtë me emisarin e BE-së Miroslav Lajcak. Të dy u ta.kuan së fundmi në Bruksel, pas të cilit takim Palmer tha se “qëllimi i të gjitha admi.nistratave amerikane është të përfundojnë dialogun midis Kosovës dhe Serbisë me një marrëveshje për njohjen reci.proke”.

Lajcak dhe Palmer për dy ditë do të qënd.rojnë në Kosovë, ku edhe gjatë ditës së nesërme së ba.shku do të ju drejtohen mediave. Nga ana tje.tër, emërimi i Molly Montgomery, e cila më parë ishte e angazhuar në departamentin e konsulencës Madeleine Albright, në një poz.icion në Departamentin e Shtetit, hedh dritë të re mbi poli.tikën e administratës së Biden ndaj Kosovës. JU FT OJM TE SHT YPNI VID EON KE TU

Ndih.mës Sekretari i Shtetit i SHBA-së, Matthew Palmer dhe i Dërguari Special i BE për Dialog Miroslav Lajcak pas takimeve me zyrtarët e shtetit në Kosovë do të vi.zitojnë edhe Beogradin. Këto takime do të zhvillohen para raundit të bi.sedimeve në Bruksel që do të zhvillohet me 14 ose 15 qershor.

Be the first to comment on "E gjithë Serbia në panikë, Mikja e madhe e Kosovës erdhi në Vendin e Grenellit"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*