Edi Rama: “Nëse BE nuk na pranon, Shqipëria do të bashkohet me Kosovën!”

class=”alignnone size-full wp-image-3581″ />
Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, ka thënë se bashkimi mes Kosovës dhe Shqipërisë ka më shumë mundësi të ndodhë, nëse mbesin pa u anëtarësuar në BE.

Në një intervistë për gazetën gjermane “Merkur”, Rama ka thënë se konfliktet në Ballkanin Perëndimor mund të ndaleshin në rast të anëtarësimit në Bashkimin Evropian. JU FTOJM TE SHT YPNI VID EON ME POS HT DUKE E HAP HAPSIREN RE KALMUESE ME POSHTE

“Tenslonet e fundit në veri të Kosovës nuk krahasohen me tensionet e kohëve të mëparshme. Madje faktikisht sot kundërshtarët e dikurshëm duan të anëtarësohen të gjithë së bashku në BE. Konfliktet ushtarake lindin kur shtetet janë të izoluara e jo kur janë në një bashkësi. Kujtoni zhvillimet pozitive që sollën marrëdhëniet franko-gjermane apo dhe rastin e Irlandës. Rreziku që BE-ja të importojë konflikt brenda shtëpisë është thuajse zero. Bashkimi me Kosovën? Lojëra të tilla mendore janë shumë më të mundshme jashtë BE-së sesa brenda saj”, tha Rama.

Be the first to comment on "Edi Rama: “Nëse BE nuk na pranon, Shqipëria do të bashkohet me Kosovën!”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*