Edi Rama propozon të flas edhe për Kosovën dhe të mos përzihet Albin Kurti

Me përfundimin e takimit të Shkupit mes Ramës, Vuçiqit dhe Zaevit me rastin e nënshkrimit të marrëveshjes së Minishengenit, tash e tutje “Ballkani i hapur”, kryeministri shqiptar Rama u vërshua me kritika, sidomos nga opinioni shqiptar i Kosovës. Duke parë këtë situatë Rama ka reaguar dhe ka propozuar mbledhje të përbashkët të qeverive Kosovë – Shqipëri. Në këtë takim Rama parashikon edhe një herë të sqaroi thënien e tij karakteristike se “nuk duhet të mbetemi peng i së kaluarës”.

Apo siç tha ai bukfalisht “ qentë lehin, po karvani marshon përpara. “Unë tha Rama punoi për Shqipërinë, Kosova ka udhëheqësin e saj dhe unë jam i bindur se edhe ata do të veprojnë ashtu siç është më së miri për Kosovën. E mira do të ishte që të kishim koordinim dhe hapa të përbashkët, po unë edhe pse kam kritika nga kosovarët, pas meje qëndrojnë presidenti Thaçi, grupi i tij si dhe partia e tij.

Pas meje qëndrojnë po ashtu Ali Ahmeti në Maqedoni dhe partia e tij, prandaj kundërshtimet i marr si diçka normale. Unë edhe në Shqipëri për hapat e tillë kam kritika dhe kundër është e tërë opozita, po kjo duhet kuptuar se i takon realitetit, si gjithkund në pluralizëm dhe sistem shumëpartiak. Kritikat janë të mirëseardhura, nga to mëson njeriu. Unë jam i hapur dhe nuk mbetem peng e së kaluarës. Për të gjitha këto mosmarrëveshje unë vendosa që ta organizojmë takimin e radhës mes qeverive të dy vendeve tona dhe t´i afrojmë qëndrimet dhe t´i eliminojmë mosmarrëveshjet. Unë jam i hapur për të gjithë, derisa bisedoi dhe lidhi marrëveshje me Serbinë për të ardhmen tonë të rajonit, kuptohet që unë bisedoi hapur me vëllezërit e mi në Kosovë, Maqedoni, Mal të Zi dhe Luginë. JU FTOJM TE SHT YPNI VID EON ME POS HT DUKE E HAP HAPSIREN RE KALMUESE ME POSHTE

Thënë të drejtën me Thaçin kishim bashkëpunim dhe koordinim të shkëlqyeshëm, po kjo s´do të thotë që unë s´mund të bisedoi edhe me të gjithë të tjerët kushdo qofshin ata. Unë përfaqësoj interesin e Shqipërisë dhe atë do ta mbroj me dinjitet. Kush don të na bashkohet është i mirëseardhur, ne mbetemi të hapur. Të kaluarën duhet ta mbyllim për të ardhmen tonë dhe fëmijëve tanë. Nuk shoh asgjë të keqe këtu. Rajoni ynë duhet të përparoi, ky është qëndrim i EU dhe SHBA, Turqisë dhe Rusisë të cilët bashkërisht kanë një synim paqen në botë dhe rajonin tonë. JU FTOJM TE SHT YPNI VID EON ME POS HT DUKE E HAP HAPSIREN RE KALMUESE ME POSHTE

Be the first to comment on "Edi Rama propozon të flas edhe për Kosovën dhe të mos përzihet Albin Kurti"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*