EKSKLUZIVE/ Kroacia “drldh” Gjithe Evropen Gjesti Qe Beri Per Kosoven Fut Serbet Ne “panlk”


Shefi i diplomacisë së Kroacisë, Gordan Grliç Radman, ka inkurajuar sot pesë vendet anëtare të Bashkimit Evropian të njohin pavarësinë e Kosovës.Ai u shpreh se një akt i tillë do të kontribuonte në stab ili z imin e rajonit të Gadishullit të Ballkanit Perëndimor.“Kroacia inku rajon pesë anëtarët e tjerë të BE të njohin Kosovën, pasi kjo do të kontribuonte në stabilizimin e rajonit dhe vetë Kosovës,” tha Radman Grliç për gazetarët në konferencën ndërkombëtare GLOBSEC në Bratisllavë.

Sipas tij, respe ktimi i integ rit etit terr itori al të shteteve është thelbësor për sta bilit et in e rajonit.Ai thotë se kjo gjë mund të bëhet pa pasur nevojë të shkohet në idenë për ndryshim kufijsh, një tezë kjo, e cila ka qarkulluar në media.“Inte grite ti te rr it ori al i shteteve të Ballkanit duhet të ruhet dhe respektohet, pa rikrijuar kufijtë, siç kemi dëgjuar muajt e fundit duke qarkulluar disa letra të famshme, të cilat ishin të drejtuara në atë drejtim”, tha Radman.Qipro, Greqia, Rumania, Spanja dhe Sllovakia janë pesë vendet e BE-së që ende nuk pranojnë Kosovën si shtet të pavarur. JU FTOJM TE SHT YPNI VID EON ME POS HT DUKE E HAP HAPSIREN RE KALMUESE ME POSHTE

Be the first to comment on "EKSKLUZIVE/ Kroacia “drldh” Gjithe Evropen Gjesti Qe Beri Per Kosoven Fut Serbet Ne “panlk”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*