Eksperti Rus me deklaratë i “dëshperon” Serbët / Kosova kurrë nuk do jetë pjesë e Serbisë , Mjaft u lodhët


Eksperti rus, Stanislav Bishok, i cili ka qenë mbeshte.tës i idesë për ndarjen e Kosovës, ka ndërruar mendje. Ai ka thënë se ndërkohë e ka kuptuar se ndar.ja nuk është zgjidhje. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

“Deri vonë kam menduar se ndarja e Kosovës është zgji.dhja me e mirë, por ndërkohë e kam kuptuar se ky opsion nuk do të ishte i pranueshëm për asnjërën palë”. Bishok, ekspert i Fondit për Diplomaci Po.pullore në Moskë, e ka quajtur joreale ambician e Beogradit për ta kthyer Kosovën brenda kufi.jve të Serbisë. JU FT OJM TE SHT YPNI VID EON KE TU

“Gjithëkush që dëshiron ta shohë realitetin e kup.ton se në vetëdijen serbe Kosova është pjesë e Serbisë në këndvështrimin kulturor e etnik, por në këtë mo.ment është joreale të pritet kthimi i saj në kufijtë dhe nën sovranitetin e shtetit serb”, është shpre.hur ai. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

“Madje, edhe në qo.ftë se kjo do të mund të ndodhte, vështirë se do të funksiononte, sepse shqiptarët do të jenë shumicë në Kuvendin e Kosovës”, ka thek.suar Bishok. Ai ka shprehur bindjen se zgjidhja e çështjes së Kosovës do të gjen.det së shpejti. “Duke i pasur parasyh të gji.tha këto, nuk shoh zgjidhje të shpejtë të çështjes së Kosovës, mu ashtu siç nuk shoh zgjidhje të afërt të kon.fliktit izrealito-palestinez”, është shprehur eksperti rus.

Prandaj, ai i ka këshilluar serbët që “të jenë këmbë.ngulës” dhe “të kenë durim”. Stanislav Bishok ka thënë se është skeptik se mund të re.alizohet ideja për krijimin e “bllokut ortodoks”. “Të them të drejtën, kam shumë dy.shime për mundësinë e formësimit të bllokut ortodoks. Kur e shohim se çfarë raportesh kanë Serbia dhe Bullgaria ose Rusia dhe Rumania, kjo më duket një ide mja.ft joreale”, është shprehur ai. (r.m.)

Be the first to comment on "Eksperti Rus me deklaratë i “dëshperon” Serbët / Kosova kurrë nuk do jetë pjesë e Serbisë , Mjaft u lodhët"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*