Elena Kocaqi: Kosova të quhet DARDANI dhe jo me emrin sllav Kosovë


Emri Kosovë është një emer sIIav qe u vendos krahinës shqiptare Dardane, nga Osmanët me insitimin rus në emër të pansIIavizimit, në fillim të shekullti te XIX dhe nuk ka asnjë lidhje me shqiptarët.

Ky emër është sIIav dhe në botën sIIave ka mbi 20 emra vendesh Kosovë, te cilat listohen me poshtë. Kosova, duhet të quhet Dardani sepse: 1- Dardani është një emër historik shqiptar dhe tepër i vjetër qe po ti referohemi mitit Dardani është djali i Pellazgut me princeshën Atlantidase Elektra. 2- Emëri Dardan dhe Dardanët dalin që në betejen e Kadeshit në 1272 para eres sonë. JU FTOJM TE SHT YPNI VID EON ME POS HT DUKE E HAP HAPSIREN RE KALMUESE ME POSHTE

Pra është një emer i dokumentuar prej 3290 vjetesh, ndërsa Kosovë është një emër sIIav pa asnje lidhje me shqiptarët, i vendosur në shekullin e XIX, nga rusët për të ngritur pretendimet serbe mbi një territor që gjasme ishte serb për shkak të emrit. Dardani ështe emri më i vjetër Ilir i dokumentuar. 3- Dardani është quajtur Troja, nga ku Dardani nga Ballkani ka pas shkuar në Troj qe njihet nje nga qyterimet me të lavdishme të botës. 4- Dardan ishte Ene Dardanidi qe themeloi Romën 5- Dardan ishte Briti që themeloi Londrën dhe Anglinë nga linja e Ene Dardanidit 6- Dardan ishte Konstandini i Madh perandori i Romës, Justinian i Madh perandori i Bizantit e shumë të tjerë.

Be the first to comment on "Elena Kocaqi: Kosova të quhet DARDANI dhe jo me emrin sllav Kosovë"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*