Eliot Engel: BE’ja me standarde të dyfishta, liberalizoni vizat menjëherë për qytetarët e Kosovës


Kryesuesi i Komitetit për Punë të Jashtme në Kongresin amerikan Eliot Engel i ka dërguar një letër Bashkimit Europian, duke kërkuar liberazlimin e menjëehrshme të kosovarëve, shkruan AlbKos News. JU FT OJM TE SHT YPNI VID EON KE TU

“Nëse qytetarët e Kosovës do të trajtoheshin si gjithë qytetarët e tjerë në Ballkan, kosovarët tani do të mund të udhëtonin pa viza në zonën Shengen. Mirëpo, duke mos garantuar liberalizimin e vizave për Kosovën, duket se po krijohet një standard i dyfishtë ndaj popullit të Kosovës.

Ne, në këtë mënyrë, i bëjmë thirrje Bashkimit Evropian dhe vendeve anëtare të saj si dhe Këshillit të BE’së që të rekomandojnë liberalizimin e vizave për Kosovën dhe liberalizimi të ndodhë pa vonesa’, thuhet në letrën që Engel e ka nisur në adresë të BE’ë, përkthen Periskopi. Letra është nënshkruar edhe nga anëtarë të tjerë të Komitetit për Punë të Jashtme.

Be the first to comment on "Eliot Engel: BE’ja me standarde të dyfishta, liberalizoni vizat menjëherë për qytetarët e Kosovës"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*