Flamuri Kuq E Zi Valon Në Ukrainë, Respekt Për Këto Familje Shqiptare


Prindërit shqiptarë duke pritur femijet e tyre me flamuj Kuq e Zi pasi mrrijnë në fshatin Karakurt në Ukrainë!Respekte për këto familje shqiptare që vazhdojnë të ruajnë vlerat dhe traditat kombëtare! Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Paraardhësit e shqiptarëve të sotëm të Ukrainës kanë ikur nga trojet amtare në shekujt XV-XVI. Territoret nga të cilët kanë ikur shqiptarët diskutohen në shkencën moderne. E folmja e shqiptarëve të Ukrainës, d.m.th. të dhënat linguistike, dëshmojnë qartë që paraardhësit e këtij grupi e tnik kanë ikur nga territ0ri i Toskërisë, dhe më saktë nga zona e të folmeve toske veriore [Sharapova 1990; Zhugra, Sharapova 1998]. Por më saktë nuk mund ta përcaktojmë rajonin e vendbanimeve të mëparshme. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Afërsisht prej tre shekujsh ky grup e tnik ka jetuar në lindje të Bullgarisë. Gjatë kësaj periudhe shqiptarët kanë huazuar shumë në fushën e kulturës tradicionale edhe në jetën ekonomike e shoqërore nga bullgarët dhe gagauzët!

Be the first to comment on "Flamuri Kuq E Zi Valon Në Ukrainë, Respekt Për Këto Familje Shqiptare"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*