Gazeta e njohur amerikane: “Gjuha shqipe, mes tre gjuhëve më të vjetra në botë”


Në një studim nga prestigjiozja amerikane “The New York Times” gjuha shqipe radhitet në mesin e 3 gjuhëve më të vjetra të botës.

E përditshmja amerikane paraqitet fakte se gjuha shqipe është ndër gjuhët më të vjetra të botës, madje si gjuhë është praktikuar që në kohën e Greqisë së lashtë. Sipas saj, gjuha më e vjetër në botë është armenishtja, e dyta është greqishtja e më pas vjen shqipja, prej nga rrjedhin shumë gjuhë të tjera. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Be the first to comment on "Gazeta e njohur amerikane: “Gjuha shqipe, mes tre gjuhëve më të vjetra në botë”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*