Georgievski: ‘Shkupi qytet Dardan, Manastiri dhe Ohri janë ilir’ /VIDEO


Një deklaratë e ish-kryeministrit Lubco Georgievski ka bërë bujë në rrjetet sociale dhe disa portale.

Kjo ka ndodhur për shkak të një proncimi të Lubço Georgievskit në një intervistë për televizionin Kanal 5 të dhënë vite më parë ku ai fletë për historinë e Shkupit dhe qyteteve tjera në Maqedoni, duke shtuar se historia dëshmon se pjesa e Maqedonisë së Veriut ka qenë Dardani me Shkupin si kryeqytet.

“Në pikëpamjen historike territoriale të këtij vendi, ne duhet të themi të vërtetën dhe fotografinë e Maqedonisë së sotme se si ka qenë. Manastiri, Ohri ka pasur ilirë, Maqedonia Lindore ka qenë më thrakë, Maqednia e Veriut Shkupi dhe pjesa më e madhe është dardane. Shkupi njëmijë vite ka qenë qytet dardan dhe një kohë të gjatë ka qenë edhe kryeqendra e Dardanisë. Pjesa më e madhe e Maqedonisë ka qenë Peonia”, ka thënë Georgievski. Ndiqeni deklaratën e Georgievskit që është shpërndarë në rrjetet sociale:

Be the first to comment on "Georgievski: ‘Shkupi qytet Dardan, Manastiri dhe Ohri janë ilir’ /VIDEO"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*