Gjeografia Maqedonase: Nuk Ekzistonin Shqiptaret! Në Kohen E Pushtetit Osman Piken Shqiptaret!


Libri “Gjeografia e Republikës së Maqedonisë” e cila përdoret nga nxënësit e vitit të dytë të gjimnazit të reformuar ka përmbajtje skandaloze për shqiptarët dhe prejardhjen e tyre. Brenda këtij libri shkollor i cili përçon dezinformata të thella për nxënësit e shkollave të mesme, kontestohet prejardhja e shqiptarëve, teksa aty portretizohen si popull që kanë rrjedhur nga vendet e tjera.

“Shqiptarët kanë qenë maqedonas por në kohën e pushtetit osman janë bërë shqiptar. Shqiptarët e Maqedonisë e kanë prejardhjen nga çerkezët, romë dhe turqit”, thuhet në faqen 99 të këtij libri. Në anën tjetër, aty thuhet që shqiptarët në Maqedoni kanë ardhur në periudha të ndryshme kohore, duke nisur nga viti 1780, teksa ardhja e tyre konsiderohet se është bërë nëpërmjet formave ç’njerëzore. JU FTOJM TE SHT YPNI VID EON ME POS HT DUKE E HAP HAPSIREN RE KALMUESE ME POSHTE

Në faqen 104 : “Shqiptarët kanë migruar në Maqedoni, duke i malltretuar fizikisht, duke i vjedhur, duke i kidnapuar dhe duke i ekzekutuar maqedonasit vendas. Shkruan se për këtë shqiptarët i ka ndihmuar qeveria turke”, thuhet në faqen 104 të librit “Gjeografia e Republikës së Maqedonisë”. Tutje, shqiptarët thuhet se janë okupatorë të Maqedonisë Perëndimore. “Shqipëria okupatore e Maqedonisë Perëndimore”, thuhet në faqen 103. Përmbajtjet e tilla dhe servimi i tyre te nxënësit përbën shtrembërim të dijes historike.

Be the first to comment on "Gjeografia Maqedonase: Nuk Ekzistonin Shqiptaret! Në Kohen E Pushtetit Osman Piken Shqiptaret!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*