Greqia Jep Urdhërin E Madh: “Shqipëria Të Ndryshojë Librat E Historisë!”


Greqia akuzon Shqipërinë se nuk po zbaton një marrëveshje për ndryshimin e teksteve në librat e gjeografisë dhe të historisë, duke vazhduar të kultivojë, sipas Athinës, ‘Ir redentizëm’. Shqetësimi është ngritur deri në Komisionin Evropian nga eurodeputeti grek i “Demokracisë së Re”, Manolis Kefalogiannis.

Eurodeputeti grek thotë se në 2018, të dyja palët ranë dakord që të hiqnin nga librat e gjeografisë dhe të historisë referenca që lidhen me “territoret shqiptare në Greqi”, përfshirë këtu edhe ilustrimet, si harta, foto e të tjera. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

“Sipas autoriteteve të Bashkimit Evropian, kjo kërkesë themelore do të forconte marrëdhëniet e fqinjësisë së mirë dhe të siguronte që fëmijët dhe të rinjtë shqiptarë të mos keq-informohen”, thotë eurodeputeti grek.

Be the first to comment on "Greqia Jep Urdhërin E Madh: “Shqipëria Të Ndryshojë Librat E Historisë!”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*