Historianja e njohur shqiptare: “Austria kërkoi Shqipërin Etnike, por BoIetini dhe QemaIi bënin pazare me serbët dhe grekët”


Historiania e njohur Elena Kocaqi ka reaguar në një koment të saj duke nxjerrur në dritë disa fakte të pa dëgjuara më parë. Media Independent sjell komentin e saj të plotë si më poshtë: JU FT OJM TE SHT YPNI VID EON KE TU

Elena Kocaqi: “Në 1911 Austria kërkoj Shqipërinë nga Sanxhaku në Selanik dhe Prevez. Në 1912 Boletini bëri marrveshje me serbët që Kosova e Sanxhaku do ishin autonom brenda Serbisë. Qemali ja kaloi Ep irin Greqisë. Në vitin 1912 Shqipëria u puhstua dhe do të ndahej midis fqinjëve, hyri Austria me 1 milion ushtar që çoj botën gati në lutfë botërore, që shkëputi kaq Shqipëri sa kemi dhe e bëri të pavarur.

Mos ishte për Austrinë as do ishim jo në hartën politike por as si komb më. Unë kam bërë doktoraturën me këtë temë, lexoje dhe flasim. Politikanët tanë të asaj kohe ishin njëlloj me këta sot, madje më keq akoma”. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Be the first to comment on "Historianja e njohur shqiptare: “Austria kërkoi Shqipërin Etnike, por BoIetini dhe QemaIi bënin pazare me serbët dhe grekët”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*