I dënuar me 40 vite burg për terrorizëm, shqiptari i rastit ‘Kumanova’ letër Ramës e Metës: Kam luftuar për Shqipërinë, do i drejtohem Strasburgut


Enver Hoxha Klein është 40-vjeçari me origjinë shqiptare, i cili është dënuar me 40 vite burg si ter orist. Ai u ka dërguar një letër kryeministrave dhe presidentëve të Kosovës dhe Shqipërisë duke u kërkuar që të bëjnë drejtësi, pasi sipas tij nuk ka bërë asgjë nga ato çfarë akuzohet, përveç se ka mbrojtur atdheun.

Prej 5 vitesh ai ndodhet në burgjet maqedonase për rastin e njohur nga opinioni si ‘Kumanova 9 Maj 2015. Në letrën e tij, ai shkruan se do të shkojë edhe në gjykatën e Strasburgut për të gjetur drejtësinë e mohuar. Letër e hapur drejtuar qeverive shqiptare në Prishtinë dhe Tiranë: 1.Presidentit Hashim Thaqi,2.Kryeministrit Abdullah Hotit sikurse 1.Presidentit Ilir Meta 2.Kryeministrit Edi Rama

Unë quhëm Enver Hoxha Klein, shtetas gjerman më origjinê gjermano-shqiptare. Arsyeja ime që po ju drejtohem përmes kesaj letre është sa personale aq edhe i karakterit patriotik. Ju shkruaj në cilësi të qenurit i burgosur për më tepër së 5 vite në burgjet maqedonase për rastin e njohur nga opinioni si ‘Kumanova 9 Maj 2015.

Është hera e parë dhe do mbetet i tillë si i vetmi, jo si lutje por si shënim arkivor për të ardhmen , pêr botën e pasme , për gjeneratat që do pasojnë. Nuk përfaqësoj askënd pos vetes sime. Dua që në fillim të bejë të qartë pozicionin tim apartiak dhe aspak ideologjik përpos Patriotit në plotëkuptimin e fjalës, që përherê ishte konstant kurrë qe në pyetje t’i shërbenim fatit dhe interesave mbarëkombetare.

Keshtu që për ti rênë shkurt, dua të ju informoj për hapat e mia tash e tutje që do t’i konkretizoj në lidhje më fatin tim, dinjitetin, nderin tim dhe atij familjar dhe së fundmi edhe gjendjes shëndetsore. Unë në burg gjindem.pasi jam kontaktuar më fjalët ‘Atdheu në rrezik, Shqiperia do bashkuar! Vite kaluan dhe bashkë më të mosinteresimi politik që është më se i dukshëm, madje mohues.Kjo më jep të kuptoj së ketu asgjë kombëtare nuk kishte, dmth së jemi keqpêrdorur në lojalitetin tonë patriotik.

Pasi kjo del tē jetë e.pakontestueshëm, dua të iu ve në dijeni për hirë të sê vërtetës dhe parimitetit ndaj kauzës dhe emrit dhe çdo gjë shqiptare së tash e tutje do veproj individualisht, do shfrytëzoj të gjitha mjetet ligjore që të sqarrohen rrethanat dhe qëllimi i kontaktimit tim në Gjermani ngase për terrorizëm jam akuzuar.Kjo nuk ishte kurrë pjesë e qënjies sime dhe njollë të tillë nuk do bartë, ju betohem.

Kjo do mè shpjerrë ndoshta edhe në gjykatën e Strassburgut për të kërkuar drejtësinë e mohuar. Unë zbritje dënimi nga 40 vite, heqjen e termit akuzë ‘terrorizëm apo të dënohem qoftë edhe vetëm pēr armëmbajtje pa leje nuk do e marrë në konsideratē, nuk e pranoj. Deri më sot asistencën , ndihmen zyrtare gjermane nuk e kam kërkuar pasi siç u thash jam thirrur nga pala shqiptare për atdhe.

Do e kuptoj ateherë veten nê të drejtën e veprimit nga qëndrimi i (mos-) reagimit tuaj, dhe nxjerrë përfundimin së u futa në kurth. Do të nënshkruaj ekstradimin tim për në Gjermani nën akuzë të qenurit terrorist pasi ligjerisht në menyrē procedurale vetëm në ketë menyrè mund të realizohet. Unë nuk kam nevoj të falēm nga kushdo qoftë,

pasi si Veteran i luftës së Kosovēs kam dhënë një betim para flamurit, duke kuptuar tanime së luftëtarët u keqpërdoruan që ateherë në kohë luftë për arsyje konjunkturash politike kur janë betuar fjalë për fjalë në diç që kurrë nuk u realizua politikisht Ky besim i dikurshēm pashmangshmërisht dhe më keqardhje të thellë na bên të kuptojmë sot së paskesh qenë bindje të qenurit naiv

Ndonëse nuk jam GI amerikan (*Goverment Issue # aset kombëtar) mishëroj tiparët e Marinsave e tyre. Jam Marines shqiptar, që për nder ka të mbroj atdheun anë e mbanë, qoftë edhe pa përkrahjen e politikes, ne gjithëmonë do qëndrojmë aty ku e do nevoja shqiptare.Luftë të huaj nuk bemë. Angazhohemi dhe mbrojmë interesat e popullit të përvuajtur shqiptar kudo për mireqënije dhe prosperitet, për faktorizimin e tij nē harmoni mē popujt tjerë , kulturat e tyre, vlerat evropiane dhe ato univerzale në pergjithësi.

Shqiptarisht Enver Hoxha Klein ,Veteran invalidor i Brigadës 138 Agim Ramadani * Kjo letēr lajm është për shpërndarje ! Do isha mirenjohēs po të mund të arrinim që ky qëndrim i imi të arrij në adresat e pushtetmbajtësve! Ju faleminderit për ndihmen tuaj paraprakisht që tani!

Be the first to comment on "I dënuar me 40 vite burg për terrorizëm, shqiptari i rastit ‘Kumanova’ letër Ramës e Metës: Kam luftuar për Shqipërinë, do i drejtohem Strasburgut"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*