Janjiq: mos e gënjeni popullin serb, sepse Ushtria e Kosovës do të jetë pjesë e NATO-s


Janjiq deklaroi se p rocesi i formimit të Ushtrisë së Kosovës eshte pun e kryer ajo ka ndodh as Serbia, Rusia dhe Kina, dhe se ky p roces mund ta ndalin. Në deklaratën për agjencinë Beta, Janjiq tha se pret që vetëm Rusia në seancën tjetër të Këshillit të Sigurimit të OKB-së do të lidhë me ushtrisë së Kosovës dhe largimin e UNMIK-ut si një a kt të njëanshëm të Perëndimit, i cili do të jetë “maksimumi i mosmarrëveshjes diplomatike”.

Kjo nuk i përgjigjet interesit të Rusisë, pasi është e qartë se Ushtria e Kosovës do të jetë pjesë e NATO-s, sepse tashmë po punon si një forcë sigurie”, shpjegoi Janjiq. Sipas tij JU FT OJM TE SHT YPNI VID EON KE TU

Serbia tani mund të bëjë zhurmë të madhe politike, sigurie dhe diplomatike, të thërrasë forcat paqeruajtëse ruse, të shpallë oku pimin dhe objektivisht kjo zhurmë kërcëenon me destabilizimin e Serbisë dhe tërheqjen e punës së saj në aktivitete të ar matosura, që është një kufi që nuk guxon ta kalojë.

Be the first to comment on "Janjiq: mos e gënjeni popullin serb, sepse Ushtria e Kosovës do të jetë pjesë e NATO-s"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*