Joe Biden pasi fitoi ka disa fjalë për Albin Kurtin dhe Shqiptarët që e ndihmuan


Kandidati demokrat dhe favorit aktual për president të SHBA, Joe Biden, njihet si një nga personat që mbështeti brenda Shtëpisë së Bardhë, fushatën bomb arduese të forcave të NATO-s gjatë luftës së Kosovës.

Para fushatës aktuale për president ai lëshoi një deklaratë lidhur me vizionin e tij të marrëdhënieve të SHBA me Shqipërinë dhe Kosovën. Biden tha se ai do të insistojë që të vendoset drejtësi për kr imet e lu ftës në Kosovë, vendosjen e trupave ush tarake sipas interesave të sigurisë së SHBA dhe se do të kërkojë nga BE garantimin e liberalizimit të vizave me Kosovën. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Por politikat e tij duken qartë se janë më afër shqiptarëve. Në vitin 1998, gjatë një debati në senatin amerikan, Biden është treguar i drejtpërdrejtë sa i takon mbështetjes për shqiptarët për lu ftën e Kosovës ku tha se bota duhet të njoh vuajtjen, dhimbjen që populli shqiptar në rajon ka kaluar.

“Unë do të vazhdoj që me secilën fibër në qënien time që SHBA-ja të jetë e përfshirë dhe të ketë trupa të cilët mund të gjuajnë dhe të vr asin për të mbrojtur të drejtat e shqiptarëve kudo që jetojnë në Ballkan”. “Duhet të qëndrojmë deri sa puna të ketë mbaruar. Ja ta definoj çdo të thotë ajo. Definicioni i punës së mbaruar është të ketë rritje të dukshme të institucioneve demokratike duke përfshirë Kosovën, Maqedoninë, Shqipërinë, një Shqipëri të lirë dhe drejtë të zgjedhur.

Që ata janë rrugës për anëtarësimin në NATO dhe ata janë rrugës për të qenë pjesë e BE-së. Sepse deri sa të arrijë ai moment nuk do të ketë siguri të vërtetë për shqiptarët në Ballkan. Bota duhet të njoh vuajtjen, dhimbjen që popullsia shqiptare në rajon ka kaluar”, tha Joe Biden vite më parë. Në SHBA po numërohen kutitë e fundit, teksa Jeo Biden shihet favorit kryesor kundrejt Trump. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Be the first to comment on "Joe Biden pasi fitoi ka disa fjalë për Albin Kurtin dhe Shqiptarët që e ndihmuan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*