“Klark, Ollbrajt, Server, Bugajski: Serbisë për t’hequr mendjen nga Kosova si japin asgjë!”


-Serbisë nuk do t’i ofrohet asgjë, madje as “një fletë fiku” për të hequr dorë nga Kosova, ka thënë redaktori i politikës së jashtme të revistës “Hronikls“, Srgja Trifkoviç JU FT OJM TE SHT YPNI VID EON KE TU

Këtë konstatim ai e bëri me rastin e deklaratës së ish-komandantit të NATO-së Klark për “njohjen e ndërsjellë mes Kosovës edhe Serbisë”, si politikë zyrtare të administratës së re amerikane dhe Beogradi herët a vonë duhet ta pranojë këtë. JU FT OJM TE SHT YPNI VID EON KE TU

Ai përkujton gjeneralin amerikan. Deklaratën e bëri me rastin e përvjetorit të pavarësisë së Kosovës, derisa shtoi se “mendon se ardhmëria e raporteve mes Kosovës edhe Serbisë, do jetë njohja e ndërsjellë dhe se kjo varet nga liderët në Serbi”. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Klark ka theksuar se “mendoj se do shohim afërsi të rëndësishme ka perëndimi, që do nënkuptojë njohjen e Kosovës si shtet i pavarur dhe kjo është gjë e largimit nga e shkuara dhe kthimi ka e ardhmja”. Serbisë nga perëndimi nuk i ofrohet asgjë, as një “fletë fiku” për zëvendësim për Kosovën, shprehet Trifkoviç. Ai përmendi edhe dëgjimin e para ca kohëve në Kongresin amerikan te Ollbrajt pas zgjedhjeve, në prag të marrjes së detyrës nga administrata Biden. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

“Figurat si ajo dhe Klark janë garanci se Serbisë nuk do i ofrohet asgjë as edhe një ‘fletë fiku’”, që do nënkuptohej si kompensim për heqjen dorë nga Kosova. Me fjalë tjera figurat si Ollbrajt, Server, Bugajski e Klark të jeni të sigurt se nuk do japin asgjë”, ka thënë Trfkoviç për “Sputnjik”.

Kjo, aq më tepër kur në ekipin e ri të Uashingtonit kemi shprehur tone të ashpra që flasin për largimin e ndikimit rus në Ballkan dhe kur Serbia vendoset në rrafsh të njëjtë me Gruzinë dhe Ukrainën si dhe faktin se është një ndër gjashtë prioritetet e politikës amerikane. “Nuk duhet harruar se sekretar i ri i Departamentit të Shtetit është Antony Blinken, tashmë ka paralajmëruar se Ukraina do të ndihmohet, se zgjerimi lindor i NATO-së kthehet në rend dite dhe përsëri do të nxiten proceset demokratike në hapësirat post-sovjetike”, shprehet Trifkoviç. JU FT OJM TE SHT YPNI VID EON KE TU

Be the first to comment on "“Klark, Ollbrajt, Server, Bugajski: Serbisë për t’hequr mendjen nga Kosova si japin asgjë!”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*