Kryeministri I Greqisë S’ka Fuqi As Aftësi Të Vërë Kushte Për Shqiptarët, Grekë S’ka As Në Athinë E Jo Më Në Shqipëri


Kryeministri grek, për çeljen e negociatave të Shqipërisë, na paska dalë sot me një kusht për minoritetin grek në Shqipëri. Cili është ky minoritet: Kryeministrat grekë, me ndonjë përjashtim, “minoritet grek” quajnë aneksimin e Jugut të Shqipërisë. Dhe, e dini pse? Se ata nuk mund të pranojnë që të ketë ortodoksë që të flasin shqip. Domethënë, shqiptarë. Sepse iu del zbuIuar pushtimi i territoreve të gjera shqiptare, dhe gjithë politika e ndyrë që kanë bërë në 150 vjet kundrejt arvanitasve në Greqi dhe g en0cidit antishqiptar e antiçam në Epir. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Këta mesjetarë, pasi pushtojnë territoret shqiptare, me g en0cid, dëbojnë nga tokat e tyre shqiptarët myslimanë, si turq. Ky ka qenë turpi i tyre historik. Dhe këtë gjithmone ia ka pranuar edhe Stambolli; kurse pastaj, shqiptarët ortodoksë nuk i lënë të flasin shqip, dhe i detyrojnë të deklarohen “helenë”. Ja, kjo është metoda e tyre çnjerëzore k undër shqiptarëve në këta 150 vjetët e fundit. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Janë po këta, që, me anë të k ishës greke, gjuhën shqipe e kanë quajtur “gjuhë të maIIkuar”. Dhe, e dini pse? se gjuha shqipe është gjuha e parësore e gadishullit tonë, domethënë edhe e vetë Greqisë. Në shkollat greke nuk thellohen në atë që i thonë “greqishte e vjetër”, se ajo gjuhë mund të shpjegohet vetëm me gjuhën shqipe, sidomos me gegnishten. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

E kuptoni tani se sa vuajnë këta kur shohin f0rcimin ndërkombëtar të Shqipërisë dhe Kosovës? Por ky, në fakt është kryeministri më i paaftë grek. Do ta shihni. Kryeministër! Asnjë kusht nuk vini dot ju shqiptarëve. Edhe Uashingtoni, edhe Berlini, edhe Brukseli, që të dyja gjeopolitikat e mëdha të botës perëndimore, e kanë përcaktuar Shqipërinë dhe Kosovën në zonën e vet. JU FT OJM TE SHT YPNI VID EON KE TU

Pse, kryeministri grek, që nuk di se ku ka kokën, do ta mundë këtë politikë të madhe! Le më pastaj injorantët liderë të Shqipërisë që shkojnë deri te Erdogani për të njëjtën gjë. Qesharakë janë këta ballkanas që nuk dinë asgjë dhe iu duket se dinë gjithçka. Gjithsesi, lodhen kot së koti dhe fare kot. Po ku ka f0rcë politika e kryeministrit grek që të mundë gjeopolitikën e madhe Amerik Evrop! JU FT OJM TE SHT YPNI VID EON KE TU

Pse nuk e ka atë f0rcë? E para, se grekë nuk ka as në Athinë e jo më në Shqipëri. Athina ka qenë e gjitha me shqiptarë të quajtur arbëreshë, si shqiptarët e Italisë së Jugut. Por çmendurisë greke po i vjen fundi. E dyta: Greqia i ka Gjermanisë 350 miliardë Euro borxh. E di kryeministri grek që Shqipëria është aleate e ngushtë me politikën e Berlinit? Dhe, a e di ky që vota e Greqisë tanimë k0ndici0nohet nga Berlini?

E pra, pse flet kështu kryeministri grek? Sepse ka f rikë nga potenca që po akumuIon dhe do të akumuIojë bota shqiptare në Ballkanin Perëndimor. Sidomos kjo do të shihet qartë pas përfundimit të reformës që ka nisur k undër liderëve të k0rruptuar të Shqipërisë, të gjithë të shitur te fqinjët dhe te amriqtë shekullorë të shqiptarëve dhe k undër botës shqiptare në Ballkanin Perëndimor. Por, një gjë është e sigurt: kjo kohë e re po punon për shqiptarët. Prandaj, edhe kryeministri grek është mirë ta rregullojë gjuhën brenda kontekstit historik. JU FT OJM TE SHT YPNI VID EON KE TU

Be the first to comment on "Kryeministri I Greqisë S’ka Fuqi As Aftësi Të Vërë Kushte Për Shqiptarët, Grekë S’ka As Në Athinë E Jo Më Në Shqipëri"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*