Kush jeni ju , që na ndatë ?


Në ato ditë të “bardha” për kombin , të cilat ishin vetëm ditë të errëta , na ndanë dhe na copëtuan . Na ndanë në mënyrën më të tmerrshme të mundshme dhe zoti si për çudi , nuk bëri asgjë , që të na ndihmonte për t’u bashkuar në një trup përsëri ! Por përse nuk bëri asgjë për të na bashkuar ? Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Mos kemi bërë mëkate , që zoti nuk na erdhi në ndihmë për bashkim ? Ne gjithmonë kemi qenë vetëm popull me faqe të bardhë dhe nuk i kemi bërë keq asnjë populli ! Madje as atij populli më të keq e më djallëzor . Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Këtë e kemi bërë ngase kemi qenë shumë njerëzor se sa duhet me të drejtë . Nga më të mirat e tepërta , edhe ka ardhur kjo ndarje tragjike e jona . Vetëm zoti e di se përse jemi ndarë dhe jemi përçarë në një mënyrë monstruoze . Shqiptarët e veri-jugut dhe perëndim-lindjes , tani janë të ndarë , disa ndihen serbë e disa të tjerë edhe si ardhacakë në trojet e tyre .

Kush jeni ju o bisha , që na ndatë ? Ore të mallkuarit e zotit . Të dënoftë zoti oj Evropa shtrigë , që pa asnjë të drejtë na ndave siç është më së së keqi dhe për këtë kjo plakë duhet t’a paguaj çmimin , që na ka ndarë dhe të na bashkojë përsëri siç kemi qenë .

E drejta e bashkimit tonë është një e drejtë e pashmangshme dhe e pakontekstueshme , e cila duhet të jetë në konsideratë të Bashkimit Evropian dhe Gadishullit Ballkanik (Ilirik) . Kombi ynë nga vitet e largëta ka ndryshuar shumë , ka ndryshuar në mënyrë negative dhe ky negacion e ka bërë kombin tonë të vuaj dhe të përgjaket me vetveten e tij .

Jemi harta më e përgjakshme e Evropës dhe jemi harta më e dhimbshme e Gadishullit Ballkanik . Aq shumë plagë që kemi , nuk mund të gjejmë ilaç për t’i shëruar këto plagë , të cilat i kemi për 1 shekull dhe jemi duke u munduar që t’i shërojmë . Ndarja e Shqipërisë së Bashkuar nga Fuqitë e mëdha është gjëja më e pashpirtë , të cilin bota do t’a bënte tek ne dhe këtë ndarje , jemi duke e vuajtur për ditë e më shumë edhe pse ne bëhemi kinse jemi të “lumtur” dhe nuk na intereson fakti , që kombi ynë është copëtuar dhe po copëtohet çdo ditë e më shumë psiqikisht . Mjaft më me këto gënjeshtra . Mua më vret sa herë që e mendoj këtë !!!

Më vret sepse shpirti im e ndjen se unë jam një shqiptar i vërtet dhe se jam i gatshëm gjithmonë për të dhënë edhe jetën time , vetëm për bashkimin e trojeve tona . Unë vetëm këtë e dëshiroj , që të bëhet ëndërra realitet ! Nuk mund të vdes , kur në mendjen time e kam copëtimin e kombit dhe jo bashkimin e tij .

Shpirti im mund të prehet në paqe , vetëm nëse kombi im bashkohet , atëherë nëse ndodh kjo , edhe ferri mund të ishte parajsë për mua , sepse e njoh ndjesinë kur zemra e copëtuar , bashkohet me copëzat e tjera të saj . Kjo është një ndjenjë , e cila nuk mund të shkruhet me fjalë , aq sa unë mund t’a përshkruaj atë ndjesi . Të gjithë shqiptarët i kanë në zemër këto fjalë ! Vetëm se ata nuk janë edhe aq të pjekur sa për t’i ndjerë këto fjalë në mendjen dhe në zemrën e tyre . Vetëm ushtari dhe shqiptari atdhetar e i pafat , i ndjen këto fjalë thellë në zemrën e tij .

Ndonjëherë edhe më vjen të qaj kur shkruhen këto fjalë . Misioni im për t’i shërbyer atdheut veç sa ka filluar . T’i bashkoj shqiptarët : është “sporti” im i preferuar , Të shkruaj vetëm për komb : është “profesioni” im .

Be the first to comment on "Kush jeni ju , që na ndatë ?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*