Kushtet e këqija, afro 10 mijë persona lëshojnë ushtrinë serbe


Afro 10 mijë ”profesionistë të trajnuar, janë larguar nga ushtria serbe, në pesë vjetët e fundit si pasojë e kushteve të këqija”, raportojnë mediat serbe. Tutje sipas rs.n1info, thuhet se gjendja e burimeve operacionale të ushtrisë serbe, kur bëhet fjalë për burimet njerëzore, është larg asaj që udhëheqësia e shtetit të Serbisë, përshkruan zyrtarët ushtarakë, përcjell AlbKos News. JU FT OJM TE SHT YPNI VID EON KE TU

Në një deklaratë me rastin e takimit të presidentit serb Aleksandër Vuçiq me Ministrin e Mbrojtjes Nebojsa Stefanoviq dhe Shefin e Shtabit të Përgjithshëm Milan Mojsiloviq, Unioni Ushtarak në Serbi, deklaroi se ata mirëpresin çdo lloj modernizimi dhe pajisjen e ushtrisë, por shtoi se ata do të ishin “më i lumtur” nëse Vuçiq tha se investimi në burimet njerëzore të Forcave të Armatosura do të jetë një përparësi në periudhën e ardhshme. JU FT OJM TE SHT YPNI VID EON KE TU

“Vite më parë, ne apeluam për nevojën e ndryshimit të qëndrimit të shtetit si punëdhënës ndaj anëtarëve profesionistë të Ushtrisë Serbe, por në vend që të diskutojmë për përmirësimin e situatës me përfaqësuesit e ushtarëve serbë, ata ngacmohen dhe etiketohen si armiq të shteti, i cili është absurd “, thuhej në deklaratë.

Më tej vlerësohet se ‘’burimi njerëzor’’ i Forcave të Armatosura, në vitet e mëparshme ishte “shkatërruar plotësisht dhe demoralizuar” dhe se sot është” në një gjendje të tillë që rrezikon seriozisht operacionin e Ushtrisë Serbe dhe rolin e saj themelor kushtetues”.

“Duhet të jetë e qartë për publikun serb, dhe veçanërisht për udhëheqjen e shtetit, se aeroplanët, tanket dhe të gjitha pajisjet e tjera të luftës nuk janë të dobishme pa njerëz”, thanë nga Unioni Ushtarak, duke i kërkuar presidentit serb që t’i përgjigjet thirrjes së tyre për bisedime. ata që përbëjnë ushtrinë, dëgjuan se cilat janë nevojat e tyre prioritare “. JU FT OJM TE SHT YPNI VID EON KE TU

Më herët të enjten, Presidenti Aleksandar Vuçiq vlerësoi se “të gjithë po armatosen në mënyrë dramatike”, në këtë zonë, prandaj shteti, siç njoftoi ai, do të sigurojë mjete shtesë optoelektronike për Ushtrinë Serbe, veçanërisht për kushtet e luftimit të natës, si dhe mjete moderne për Forcën Ajrore dhe mbrojtjen ajrore dhe njësitë e këmbësorisë.

Be the first to comment on "Kushtet e këqija, afro 10 mijë persona lëshojnë ushtrinë serbe"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*