Media Kroate: Serbia pësoi një humbje serioze në negociatat në Bruksel dhe Kurti e tejkaloi plotësisht Vuçiqin


Serbia pësoi një humbje serioze në negociatat në Bruksel dhe Kurti arriti ta tejkalojë plotësisht Vuçiqin. Kjo është diplomaci. Dy ditë negociata që krijuan tre pika marrëveshjeje, mezi njëqind fjalë. Por gjithmonë një opsion më i mirë sesa MIG -et në ajër dhe policia speciale në teren. JU FTOJM TE SHT YPNI VID EON ME POS HT DUPOSHTEKE E HAP HAPSIREN RE KALMUESE ME

Albin Kurti, kryeministrja e Kosovës, duhet pranuar ai di të zgjedhë betejat. Gjatë vizitës së fundit të kancelares gjermane Angela Merkel dhe takimit në Tiranë, ai tha se Serbia duhet të përgatitet për reciprocitet. Ashtu si ish-kryeministri Ramush Haradinaj, ai nuk i dyfishoi tarifat doganore për produktet nga Serbia dhe kështu e gjeti veten nën suIm si një aktor jo-bashkëpunues. Kjo është arsyeja pse ai është një ish dhe pothuajse përfundoi në gjykatë në Hagë. JU FTOJM TE SHT YPNI VID EON ME POS HT DUPOSHTEKE E HAP HAPSIREN RE KALMUESE ME

Kurti gjeti një pjesë të marrëveshjes nga Brukseli që Serbia nuk i përmbushi, targat e përkohshme të regjistrimit. Aty ku Serbia nuk ofroi një zgjidhje shumë pas afatit të rënë dakord. Shtë, realisht, një lëvizje simbolike, por që godet emocionet.

Beogradi u befasua. Ata nuk mund të përgjigjeshin me kundërmasë sepse ekziston, dhe e dinin se ishte një detyrim që nuk e kishin përmbushur, kështu që u përfshinë në retorikën klasike të sulmit ndaj serbëve. E cila kalon në Serbi, por vetëm në Serbi. Dhe aty ku viktimat janë gjithmonë serbë vendas. JU FTOJM TE SHT YPNI VID EON ME POS HT DUPOSHTEKE E HAP HAPSIREN RE KALMUESE ME

Kur Presidenti serb Aleksandar Vuçiq pa që Kurti nuk po dorëzohej, se tryezat po ndryshoheshin rregullisht në pikat e tjera kufitare, ai nuk kishte zgjidhje tjetër veçse të provokonte një përshkallëzim të situatës në mënyrë që të mund ta qetësonte atë. Si mund t’i paraqiste ai vendimet në publik si të nevojshme për të shmangur konfliktin, për ta paraqitur veten si paqebërës. As Kurti nuk reagoi për këtë. Policia Speciale e Kosovës, ROSU, nuk u tërhoq, vendimi në targa ishte ende në fuqi.

BE, SHBA dhe NATO përfunduan javën e kaluar se kishte ardhur koha për të zgjidhur konfllktin. Ndër të tjera, Ursula von der Leyen, Presidente e Komisionit Evropian, po viziton rajonin. Një mesazh do të ishte katastrofik të kesh një konflikt ndërsa je në rajon ose, më keq, të duhet të përfundosh vizitën për shkak të tij. KFOR, një forcë paqeruajtëse e NATO -s në Kosovë, po del gjithashtu në terren. Vuçiq, kuptohet, do të pohojë se ky është rezultat i bisedës së tij me Sekretarin e Përgjithshëm të Aleancës, Jens Stoltenberg, por është e vështirë të besohet. Pas asaj bisede, Vuçiç vetëm deklaroi se ishte i kënaqur që Stoltenberg dëgjoi qëndrimin e Serbisë. Ai iu bind, askush nuk tha se e respektonte.

Ardhja e KFOR -it ishte momenti kur u bë e qartë se nuk do të kishte konflikt dhe se gjithçka duhej të zgjidhej përmes negociatave. Pastaj, në mënyrë indikative, Moska njofton se po i kërkon NATO -s dhe BE -së që të dëbojnë ROSU nga kufiri. Kjo nuk ndodhi. JU FTOJM TE SHT YPNI VID EON ME POS HT DUPOSHTEKE E HAP HAPSIREN RE KALMUESE ME

Be the first to comment on "Media Kroate: Serbia pësoi një humbje serioze në negociatat në Bruksel dhe Kurti e tejkaloi plotësisht Vuçiqin"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*