Mediat ndërkombëtare shkruajnë për stërvitjen ushtarake të Kosovës në “Defender Europe 21”


“Defender Europe 21” ka filluar sot në portin detar të Durrësit. Ajo do të zhvillohet në drejtimin e NATO-s. Është paraparë që në këto stërvitje të marrin pjesë mbi 30 mijë trupa ushtarake të gjithë llojeve nga mbi 25 shtete anëtare të NATO-s. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Përveç tyre edhe Forca e Sigurisë së Kosovës do të marrë pjesë në këto stërvitje ushtarake. Kjo është hera e parë e Kosovës, që bëhet pjesë e “Defender Europe 21”. Për këtë kanë shkruar edhe mediat ndërkombëtare, ndër to ka shkruar edhe mediumi Exit. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Shkrimi i plote: Forca e Sigurisë së Kosovës (FSK) po merr pjesë në stërvitjen shumëkombëshe ushtarake “Defender Europe 21” të udhëhequr nga Shtetet e Bashkuara, e cila filloi në Shqipëri të martën. Kjo është hera e parë që ushtria e Kosovës merr pjesë në një stërvitje të madhe së bashku me partnerët e saj Shtetet e Bashkuara te Amerikes, NATO dhe aleatët e tjerë. JU FT OJM TE SHT YPNI VID EON KE TU

Në vitin 2018, gjatë mandatit të Ramush Haradinajt si kryeministër, Kuvendi i Kosovës miratoi ndryshimet ligjore për të shndërruar mandatin e Forcës së Sigurisë së Kosovës në një forcë të armatosur. Procesi i tij i transformimit pritet të zgjasë dhjetë vjet. FSK-ja ka 2,747 ushtarë aktivë dhe synon të dyfishojë numrin, si dhe të sigurojë një forcë rezervë prej 3,000. JU FT OJM TE SHT YPNI VID EON KE TU

Trupat e saj aktualisht po marrin pjesë në një mision të përbashkët paqeruajtës në Kuvajt, së bashku me trupat amerikane, për herë të parë në historinë e Kosovës. JU FT OJM TE SHT YPNI VID EON KE TU

Be the first to comment on "Mediat ndërkombëtare shkruajnë për stërvitjen ushtarake të Kosovës në “Defender Europe 21”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*