Moska dhe Beogradi u mundën dje edhe në Tiranë, edhe në Prishtinë


Nga: Spartak Ngjela: Në Uashington fitoi me forcë të madhe demokracia perëndimore. Çdo të bëjnë tani hordhitë sllave të korrupsionit në Shqipëri? / Hap v1d3on me poshtvme 5 sekonda dhe shfaqen pamjet ekskluzive

l. Demokracia e rimori sërish forcën drejt perfeksionimit progresiv të drejtësisë shoqërore si proces humanist, dhe të demokracisë si sistem politik. Presidenti Biden mbajti dje fjalimin e vet historik para se të hynte në Zyrën Ovale si një triumfues i konceptit amerikan. Demokraci pa humanizëm nuk ka. Joe Biden, me fjalimin e tij, e tregoi veten si një figurë e madhe e drejtësisë shoqërore dhe një humanist i shkollave të mëdha, duke hyrë në histori bashkë me presidentët e mëdhenj amerikanë që kanë dominuar krizat antidemokraci në Shtetet e Bashkuara.

ll. Politika e paraardhësit të tij, Donald Trump, kishte armiqësi me demokracinë, barazinë, kushtetutën amerikane dhe humanizmin. Kjo ishte në esencë një politikë raciiste dhe antiperëndimore, të cilën amerikanët e përmbysin me votë masive në datën 3 nëntor 2020. jo përmbysje demokratike, ishte fitore e madhe edhe për çështjen shqiptare në Ballkanin Perëndimor. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Dhe, mendimi i moralitetit, antiracizmit, mendimi humanist i opozicionit paqësor për të vërtetën, dhe koncepti amerikan për zhvillimin demokratik si histori botërore, doli sërish në aktin e vet humanist, antiracist, dhe me optikën reale kushtetuese për demokracinë amerikane. Tani shqiptarët u bënë sërish pjesë e përkrahjes reale të çështjes së tyre nga i gjithë Perëndimi demokratik.

Çështjen shqiptare, në kohën e krizës antidemokratike Trump në Amerikë, e përkrahu me të gjitha forcat politika gjermane me kancelaren Merkel. Tani, kjo çështje do ta marrë sërish në ndihmë politikën amerikane të presidentit Biden. Një mbrojtës i madh ky, dhe i hapur i shqiptarëve. Tani, reforma shqiptare do t’u japë shqiptarëve frutin e pritur antikorrupsion dhe garancinë e drejtësisë së munguar në mbi njëqind vjet shtet shqiptar.

Be the first to comment on "Moska dhe Beogradi u mundën dje edhe në Tiranë, edhe në Prishtinë"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*