MOTI të rbohet! Meteorologët paralajmeron përmb.ytje, Ja çfarë e pret vendin këto ditë


Moti i ke/q me reshje të dendura shiu, që do të jetë prezent në vend edhe në ditët në vijim. Ndërkohë Instituti i Gjeoshkencave ka paralajmëruar për përmb ytje, duke theksuar se këto reshje do të sjellin rritje të rre zi kshme të prurjeve në lumenjtë e mëdhenj dhe të mesëm Drin-Buna, Mat, Ishëm, Erzen, Shkumbin, Seman dhe Vjosë. Hap foton e me poshtme dhe per 5 sekonda dhe shfaqen pamjet ekskluzive

Me një shënim në facebook, IGJEUM bën me dije se përmb ytje mund të shkaktohen nga lumi Drin-Buna dhe Liqeni i Shkodrës me prurjet maksimale të cilat parashikohen të arrijnë zonat e rre zikuara në datën 12 Janar 2021. Lumenjtë Mat, Ishëm, Erzen dhe Shkumbin do i arrijnë prurjet maksimale në fundin e datës 8 dhe 9 Janar 2021. Lumenjtë Seman dhe Vjosa parashikohen të rre/zikshëm por me pro/bleme më të vogla lokale të përmbytjeve.

Shkalla e rr ezikut nga përm bytjet lumore do varet edhe nga sasia e shkrirjes së dëborës si pasojë e rritjes së temperaturave. Përmb ytje urbane dhe rrësh/qitje të dh/erave mund të ndodhin gjithashtu në pothuajse të gjitha qarqet.

Be the first to comment on "MOTI të rbohet! Meteorologët paralajmeron përmb.ytje, Ja çfarë e pret vendin këto ditë"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*