“Nëse Perëndimi humbet durimin me Kurtin, çfarë do të ndodhi?”


Kosova mund të mbajë zgjedhje të parakohshme parlamentare vitin e ardhshëm nëse Albin Kurti, kryeministri i institucioneve të përkohshme të Prishtinës, nuk ka ndërmend të bëhet pjesë e nismës për Ballkanin e Hapur, thonë analistët, duke shtuar se mentorët për Kosovën e pavarur po humbasin durimin me kokëfortësinë e Kurtit. të temës së Kosovës,transmeton InfoShqip.

Ky është përfundimi i deklaratës së Ambasadës Amerikane në Prishtinë, e cila i bën thirrje qeverisë së Kurtit që t’i bashkohet integrimeve ekonomike rajonale “me mendje të hapur”, por edhe mesazhin e raportuesit për Kosovën dhe Ballkanin Perëndimor dhe koordinatorit të Bundestagut për transatlantikun lëshon Peter Bayer se ftesa e Prishtinës është e hapur. në projektin “Ballkani i Hapur”, si dhe që Kosova të jetë një lojtare e fortë atje. Së bashku me këto mesazhe, ish i dërguari amerikan në Ballkan, James O’Brien, aktualisht nënkryetar i Grupit Albright Stonebridge, foli për të njëjtën çështje, duke komentuar se Kosova duket se po pret zgjedhje të parakohshme parlamentare.

Tri arsye për mesazhet e ashpra të Perëndimit drejtuar Prishtinës. Presidenti i “Rrethit të Politikës së Jashtme” dhe ish -ambasador në disa vende, Milisav Paic, beson se mesazhe të tilla të ashpra nga Perëndimi në Prishtinë tregojnë se mentorët e saj kanë gjithnjë e më pak durim për Kurtin, i cili u shkakton dhimbje koke dhe ngadalëson axhendën e tyre për historinë e Kosovës. Siç vëren bashkëbiseduesi ynë, Kurti po bëhet pjesë e problemit, dhe jo pjesë e zgjidhjes, siç e prisnin. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Paic kujton se bashkësia ndërkombëtare dhe Amerika japin një kontribut serioz në të ashtuquajturin buxhet. Kosova e pavarur, pa të cilën nuk do të ishte në gjendje të funksiononte. “Kjo është një, dhe një arsye shumë e vërtetë. Një tjetër, gjithashtu shumë e rëndësishme, është se si Gjermania ashtu edhe Amerika kujdesen për të treguar se i ashtuquajturi Autoritetet në Kosovë janë përgjegjëse dhe të gatshme për bisedime me Serbinë, pavarësisht faktit se platforma e Kurtit është që parakushti i të gjitha parakushteve është njohja e Kosovës nga Serbia – dhe kjo gjithashtu i referohet përfshirjes në “Ballkanin e Hapur” shton Pais.

Be the first to comment on "“Nëse Perëndimi humbet durimin me Kurtin, çfarë do të ndodhi?”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*