Nga Franca Vjen Lajmi Qe Po Hallakat Gjithe Boten !! “Francezët Para 200 Vitesh Mësonin Për Shqiptarët Që Në Abetare”


Studiuesi Armand Plaka ka publikuar disa faqe nga abetarja franceze e fillim të shekullit XIX. “Shqiptari si motiv i njohur për t’u marre në konsideratë në tekstet e abetaret franceze te fillimshekullit të 19-të, sikurse na dëshmon ky botim me 50 faqe i një shtëpie botuese në kryeqytetin francez Martinet – Paris, me autor J.J.Castor. Shqiptari paraqitet si ilustrim për germen A ( Albanais) sikurse edhe arma, përkrah shumë objekteve e emërtimeve të tjera që konsiderohen gjerësisht të njohura kur bëhet fjalë për tekstet e abetaret e fëmijëve”, ka shkruar Plaka në profilin e tij në Facebook. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Be the first to comment on "Nga Franca Vjen Lajmi Qe Po Hallakat Gjithe Boten !! “Francezët Para 200 Vitesh Mësonin Për Shqiptarët Që Në Abetare”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*