Ngjallet SHBA’ja: KRlMET i ka kryer Serbia, Specialja është gjvkatë etnike


Komiteti për Punë të Jashtme i Dhomës së Përfaqësuesve në Shtetet e Bashkuara po e konsiderojnë të drejtë deklaratën e Daniel Serwer se Gjvkata Speciale ka juridiksion për hetimin e autorëve serbë të kri meve të Iuftës nga viti 1998-2000, por se një juridiksion të tillë s’po e zbaton dhe po ndjek vetëm shqiptarët.

Ky reagim vjen pas një shkrimi autorial të Daniel Serwer, i cili duke komentuar aktak uzat e para ndaj udhëheqësve të UÇK-së, ka thënë se kjo gjvkatë nuk është një etnike dhe se ka jurdiksion për gjvkimin e kri meve të serbëve gjatë viteve 1998-2000. Hvp markvtingun 5 sekvnda dhe shfvqen Pvmjet EkskIvzive

“Gjvkata Speciale ka juridiksion mbi autorët serbë të kri meve të luf tës nga viti 1998-2000, por nuk e ka ushtruar atë juridiksion përkundër faktit se shumica e kri meve janë kryer nga forcat serbe”, ka thënë Serwer. “Kjo është arsyeja pse njerëzit e quajnë atë gjvkatë një etnike”, shkruan më tutje në njoftimin e publikuar në rrjetet sociale.

EIiot EngeI i cili është edhe drejtues i Komitetit për Punë të Jashtme ditë më parë ka kërkuar nga Departamenti i Drejtësisë së SHBA’së që të hetojë punën e Speciales dhe që Ëashingtoni të ndërprejë bashkëpunimin nëse gjejnë që kjo gjykatë po ndjek vetëm shqiptarët.

Gjatë dy ditëve të fundit, ish-presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi, dy ish-kryeparlamentarët, Kadri Veseli si dhe Jakup Krasniqi kanë dal para gjvkatësve të Gjvkatës Speciale me seli në Hagë të Holandës. Hvp markvtingun 5 sekvnda dhe shfvqen Pvmjet EkskIvzive

Be the first to comment on "Ngjallet SHBA’ja: KRlMET i ka kryer Serbia, Specialja është gjvkatë etnike"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*