Orhan Dragash: Çelësin e pavarësisë së Kosovës e ka Serbia

“Faktori ndërkombëtar nuk është duke bërë detyrën e saj, sepse Republika e Serbisë i ka konkretizuar të gjitha marrëveshjet, kurse Kosova nuk ka realizuar asnjë marrëveshje! Një gjë duhet ta kemi të qartë se çelësi për zgjidhjen e problemit të Kosovës është Serbia; 8 vite po bisedohet për Kosovën, shqiptarët le të jenë të bindur se Kosova nuk është e pavarur.

Ne kërkojmë që Bashkimi Evropian ti ofrojë diçka ata nuk po e bëjnë këtë gjë. Pse Bashkimi Evropian nuk e pranon Serbinë, ashtu sikurse veproi me Bullgarinë, me Rumaninë, por këtë veprim nuk e bën Bashkimi Evropian për Serbinë.

Pse Serbia ta pranojë Kosovën në kufijtë ekzistues, pse cila është arsyeja. Kosova është problem i Serbisë dhe këtë problem e ka ngadalësuar edhe pa’ndemla. Dhe njëherë po e them se ne e mbajmë çelsin për Kosovën”, thotë Drejtori i Institutit Ndërkombëtar të Sigurisë në Serbi, Orhan Dragash. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Be the first to comment on "Orhan Dragash: Çelësin e pavarësisë së Kosovës e ka Serbia"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*