Panik në Beograd: Mediat serbe e quajnë Albin Kurtin lideri më i rre’zikshëm shqiptarë për Serbinë

Shqiptari më e kstrem përshkruan planin e tij për dialog me Beogradin (“Najekstremniji Albanac predstavio svoj plan za dijalog sa Beogradom“) eshte ke titulli i gazetave serbe për Albin Kurit. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

“Unë do të marr përgjegjësinë për negociatat dhe pastaj do të organizoj një diskutim të brendshëm me serbët e Kosovës..” tha Albin Kurti citon gazeta Telegraf e Beogradit. Kryeministri Albin Kurti prezantoi planin e tij për të vazhduar dialogun me pesë pika me Beogradin. Panika e Beogradit per fitroren e VV-s i ka kapur qysh para zgjedhjeve. Mediat serbe Albin Kurtin e qujane lideri më i rr ezikshem shqiptar. JU FT OJM TE SHT YPNI VID EON KE TU

Sipas Kurtit, ai do të marrë përsipër detyrimin për të negociuar dhe më pas të organizojë një diskutim të brendshëm me serbët e Kosovës. Më pas, sipas kryeministrit Albin Kurti, ai do të rishikojë të gjitha 33 marrëveshjet në mënyrë që të marrë informacion mbi bazën e të cilit ai do të ketë një “dialog-dialog” me pasardhësen Federica Mogerini, nga e cila pret një marrëveshje për “si të zhvillohet një dialog me Serbinë”.

Më në fund, Kurti thekson se parakushti i planit të tij është një konsensus kombëtar midis autoriteteve dhe opozitës, formimi i një ekipi negociator dhe miratimi i një platforme që do të përmbajë një kërkesë për Serbinë për njohjen dhe dëmshpërbIimin e d ëmeve të lutfës./Presheva Jonë

Be the first to comment on "Panik në Beograd: Mediat serbe e quajnë Albin Kurtin lideri më i rre’zikshëm shqiptarë për Serbinë"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*