Pervec Njohjes Se Kosoves, Serbise I Vendoset Edhe Nje Kusht Tjeter Nga BE. E Gjithe Serbia Ne Kembe, Vucic Ne “Panik”


Serbia ndo.dhet para presioneve gjithnjë e më të mëdha të zyr.tarëve pe.rëndimor të heq dorë nga Kosova dhe nga aleatët e saj kryesor, shkruan “Alo”, tran.smeton “Bota sot”.Kështu si shkruan në gazetën kroate “Ju.tarnji List”, një pjesë e rezolutës së miratuar mbrëmë në Parlamentin Evropian kërkohet ndryshimi i plotë i politikës së ja.shtme të Serbisë dhe harmonizimi i i saj me atë të BE-së. JU FT OJM TE SHT YPNI VID EON KE TU

Në tekstin e rezolutës thuhet se përkundët asaj që BE mbetet partneri më i rën.dësishëm tregtar i jashtëm i Serbisë, Serbia vazhdon të i jap rëndësi shumë më të madhe raporteve me Ki.nën dhe Rusinë, posaçërisht i shihet e madhe presidentit Vuçiq që vazhdon të mbajë raporte të mira me kreun e shte.tit kinez Si Gjinpong dhe faktin se e ka quajtur “vëlla”, por edhe raportet tradicionale të mira me Pu.tinin.

Të përkujtojmë shkruan gazeta se deputetja e PE Viola fon Kramon hapur në shqy.rtimin e raportit për Serbi ka kërkuar njohjen e pavarësisë së Kosovës si kusht për hyrjen e Serbisë në BE, ndë.rsa tash mund të pyesim a kanë fund kushtet dhe kushtëzimet ndaj Serbisë. JU FT OJM TE SHT YPNI VID EON KE TU

Be the first to comment on "Pervec Njohjes Se Kosoves, Serbise I Vendoset Edhe Nje Kusht Tjeter Nga BE. E Gjithe Serbia Ne Kembe, Vucic Ne “Panik”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*