Po doli në shesh Historia e Shqiptarëve, nuk ka më Perandori Osmane


Haki Pasha, statist turk, ka thënë në fund të Shekullit të XlX- të: “po doli në shesh historia e shqiptarëve, nuk ka më Perandori Osmane”. Por, të shkruarit e vërtetë të historisë së shqiptarëve nuk rrëzonte atëherë, sikurse dhe sot, vetëm osmanët, por edhe Serbinë, edhe Malin e Zi, edhe Greqinë, edhe Maqedoninë. JU FT OJM TE SHT YPNI VID EON KE TU

Kjo është arësyeja që, dhe sot, të gjithë këta shtete kanë f rikë nga historia e vërtetë e shqiptarëve. Prandaj, mos u çuditni që edhe sot, si në 150 vjet rresht, të gjithë këta shtete janë l ëshuar të bIejnë krerët e Shqipërisë për të kontroIIuar gjendjen në Shqipëri. Sepse, që pas pavarësisë së Kosovës, po i shqetëson ngritja e f rymës së shqiptarizmit kudo në Ballkanin Perëndimor. JU FT OJM TE SHT YPNI VID EON KE TU

Por, të gjithë bashkë, sidomos, duan që të frenojnë përkrahjen e madhe amerikane ndaj Shqipërisë dhe rishikimin e historisë së vërtetë të shqiptarëve. Domethënë, i tremb rishikimi i të vërtetës për të gjithë vijën historike pellazgo-iliro-arbërore, dhe i të vërtetës së pushtimit turko-sllav të Shqipërisë reale. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Madje sot, shërbimet e këtyre shteteve, dhe vetë politikat e tyre, janë d erdhur të blejnë edhe k0rpusin qëndror mediatik të Shqipërisë, edhe atë të Kosovës. Dhe shumë kanë bIerë se duan që, me çdo kusht, të fitojnë lutfën e tyre k undër rivIerësimit historik të botës shqiptare në Ballkanin Perëndimor. Por, e kanë të pamundur ta fitojnë këtë lutfë, ndonëse me ta bashkë është edhe Rusia.

Sidomos t ensi0ni më i madh është ngritur në këto muaj e fundit, sepse po e shohin që, me triumfin e kryer të Reformës në Drejtësi nuk do të kenë më aspak terren në Shqipëri, dhe janë të t rembur me reaksionin e Reformës në hapësirën arbërore. Sepse kjo reformë do ta pushtojë të gjithë botën shqiptare në Ballkanin Perëndimor. Kudo ku ka shqiptarë, edhe në Serbi, edhe në Greqi, edhe në Maqedoninë e Veriut, edhe në Mal të Zi. Madje, duhet theksuar se edhe memoriali neoosman i Erdoganit dhe Ramës, i ngritur tani në Shqipëri, refleks i reaksionit aktuaI a ntish qiptar i pushtuesve të t errit oreve shqiptare është.

I gjithë ky reaksioni është i kuptueshëm, sepse Reforma në Drejtësi në Shqipëri pritet të krjojë patjetër reaksion zinxhir reformues në të gjithë këtë botë shqiptare në Ballkan, dhe do të fillojë realisht përmbushjen e a spiratës shekullore shqiptare për bashkimin kombëtar. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Bota shqiptare në Ballkanin Perëndimor ka pritur gjithmonë nga Shqipëria, por kjo ka qenë vijimisht e bIIokuar nga vetë shqiptarët, krerë dhe s undues, të bIerë prej fqinjëve p ushtues. Të gjithë këta, më shumë, kuptohet se i ka t rembur aleanca shqipraro- amerikane, sepse e ndiejnë që një Reformë në Drejtësi në ringritjen e shtetit shqiptar, me f0rcën e politikës amerikane, i k ëput të gjitha lidhjet e tyre në Shqipëri, por edhe në Kosovë. Dhe nuk është vetëm kaq, por, si rrjedhojë, vjen edhe rishkrimi i vërtetë i historisë së Shqipërisë nga vetë influenca amerikane dhe ajo gjermane.

Në fakt, ky do të jetë fundi absoIut i pushtimit të tokave arbërore, por edhe fundi i represionit a ntishqiptar në tokat e p ushtuara. Kjo kohë pritet të sjellë pikërisht atë që kishte f rikë statisti turk Haki Pasha. Dhe, prandaj iu ka hyrë një f rikë, edhe brenda Shqipërisë, të gjithë krerëve që kanë s unduar në kata 30 vjet. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Be the first to comment on "Po doli në shesh Historia e Shqiptarëve, nuk ka më Perandori Osmane"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*