Serbët nuk kanë histori. Do i godasim rrenat serbe !


Deri me ardhjen e turkut e gjerë në shekullin XV-të, nuk kishte shtet serb, nuk kishte organizim të një shteti të mirëfilltë serb. Vladimir Çoroviq, në historian serb shkruan: “Dushani e krijoi një principatë e cila nuk ishte serbe, por e përzier, e përbërë nga Serbët, Helenët dhe Arbanasit (Shqiptarët). Qëllimi tij ishte që të pushtonte Konstantinopolin dhe të bëhet trashëgimtarë i Imperatorisë së kohës. Car dhe si i tillë, sundimtar i Ballkanit dhe i serbëve të tij (?) (në atë kohë serbët ishin në pakicë e Car Dushani- arbanas ortodoks.)”. Ndërsa studiuesi tjetër serb Lazo Kostiq shton: “ Nemanasit (Nemanjiqët-sipas atij) kishin mundur të sundojnë Bizantin, por jo serbët” (Sepse nuk kishte Serbi). Historia serbe flet ndryshe, flet ndryshe dhe e gënjen historinë ndryshe.

Por kush ishte Stefan Nemanja ?
Letra e një prifti orortodoks serb “serb” për të treguar të kaluarën tonë të përvehtësuar nga serbët. Shokut Skender Rizajt.Nuk di a jeni te njofur me prejardhjen e dinastisë se Nemanjiqve, e cila ka sunduar me shtetin mesjetar te Nemanjiqve, nga shekulli XII -XIV . Sipas nje teorie greke dhe te shënimeve ne Hillendar, ajo është me origjine Shqiptare dhe i ka takuar fisit Nimani. Nimanet njeher ishin katolike, pastaj ortodoks, pas ndarjes se kishave dhe te skizmes me 1054 . Me vone, me ardhjen e Turqve (osmaneve ) jane islamizuar . “

“Fisi Nimani eshte shkruar si“Nemane“(greq.) kurse Stefan Nemanea si“Stefan Nemane“(greq.) gjithashtu edhe ne Hilendar është shkruar me emrin Stefan Nemane. Prandaj ne shqiptimin e me vonshem te Shqipes e ka marr leximin itacistik Nimani, e më heret është lexuar Nemane . Me sllovenizimin e te lexuarit te fjales Nemane, ne mesjeten e vonshme është pervetsuar fjala Nemanja (nga metateza e shqipes : Nemanaj . ).
Nga fisi nimani kan mbetur trashigimtaret e Nimanasve te tanishem nga te cilet ka ne rrethinen e Prizerenit dhe ne vet Prizren …..Kjo eshte persa i perket etimologjise Nemanjiqi, ç – iqi.“

“Nimanajt kane sunduar sipas te drejtës kanunore deri me 1354, kur Car Dushani e ka nxjerr Kanunin e vet, i cili është përplot me te drejta te vjetra kanunore shqiptare . Kanuni ka pretenduar te zhduke te drejtën e vjetër kanunore te Shqiptareve dhe legjislacionin dhe jetën juridike ta rregulloj sipas shembullit bizantin, por me 1389 u përmbys shteti i Nemanajve kurse populi iu ka kthyer zakoneve, te cilet janë ruajtur sot e kësaj dite te serbet (skizmatiket Shqiptare ) dhe Shqiptaret ne Kosove, me saktë ne metohi (dukagjin ) . Kjo është dëshmia e dyte e cila vërteton se Nemanjiqet ishin me prejardhje shqiptare”. ….”Nemanja ne fillim nuk ka qene zhupan i madh por eshte quajtur“Dorezon – dëshmitar i madh“ Kurse me vone ne ndikimin e grekeve dhe sllaveve e ka marr emërtimin thirrjen e zhupanit te madh .

Si dorëzon i madh shprehje shqipe = sundimtar; sinonim i shprehjes sundia e cila përdorej ne mesjete ka pasur kalorësi dhe njerëz te vet, te cilët ishin kalorësit e bujaret e tij, e nëpërmjet te te cilëve ka sunduar . Kjo është dëshmia e 4 per metodën shqiptare te sundimit te dinastisë Nimani ne Serbinë mesjetare . Unë te gjitha këto i di sepse e zotëroj mire gjuhen e vjetër greke, dhe e di edhe gjuhen shqipe duhet te jete shqiptar skizmatik – shka dhe zakonet shqiptare . Per ketë arsye ju njoftoj qe ketë element dhe fakt ta keni parasysh ne punen tuaj te ardhme, nese keto gjer me tani nuk i keni te njohura . Ndërsa dëshmitë origjinale per piken 1 mund ti gjeni ne Hilendar kurse te tjerat mund t’i gjeni ne Metohi (Dukagjin ) sidomos ne punimet e Dr. Milutin Gjuriqiqit .

“Kjo është letra anonime e një popi ortodoks i cili thotë: Na falni qe nuk mund te nënshkruhem nen këtë informatë, sepse, si serb (shqiptar – skizmatik ) frikësohem .“ (20.IX.1985). Pra shqiptar -skizmatik . Pra shka -shkije. . Ne i quajtëm shkije se ata ishin vetëm të fesë ortodokse dhe flisnin shqip. Pra ata ishin shqiptarë. Kurse Vula e Stefan Nemanit , gjendet ne Muzeun e Beogradit: e shkruar greqisht .

Be the first to comment on "Serbët nuk kanë histori. Do i godasim rrenat serbe !"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*