Serbia Në ‘Zi’, Sekretari Blinken Bën Veprimin E Madh Që Ky Shtet T’a Njohë Kosovën

Ministri i Jashtëm grek, Nikos Dendias në takimin që ka pasur me Sekretarin e Shtetit, Antony Blinken kanë dalë me një deklaratë të përbashkët lidhur me bashkëpunimin e dy shteteve në disa fusha, si a jo e bashkëpunimit rajonal, mbrojtja dhe siguria, sundimi i ligjit, tregtia e investimet si dhe energjia e ambienti.

Në deklaratë është përmendur edhe Kosova dhe përkrahja që ShBA-ja dhe Greqia i japin shtetit më të ri në integrimet euro-atlantike. “Greqia dhe ShBA-ja të dyja vazhdojnë ta përkrahin fuqishëm integrimin euro-atlantik të Ballkanit Perëndimor, përfshirë Kosovën dhe theksojnë rëndësinë e fillimit urgjent të negociatave të anëtarësimit mes BE-së dhe Shqipërisë e Maqedonisë së Veriut sipas kushteve të përcaktuara”, thuhet ndër të tjera në deklaratën e përbashkët të dy shteteve. Hap videon 5 sekonda dhe shfaqen pamjet ekskluzive

Greqia përbën njërën nga 5 shtetet anëtare të BE-së që nuk e njohin pavarësinë e Kosovës dhe njohja nga Greqia mund ta nxis edhe njohjen nga Qipro, shtet tjetër i BE-së që nuk e njeh Kosovën.

Be the first to comment on "Serbia Në ‘Zi’, Sekretari Blinken Bën Veprimin E Madh Që Ky Shtet T’a Njohë Kosovën"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*