Serbia ngrihet në këmbë kundër Marin Memës, Pas dokumentarit “Mashtrimi Serb Me Historinë Shqiptare”


Emisioni hulumtues “Gjurmë Shqiptare”, ka realizuar dokumentarin e titulluar “Mashtrimi serb me objektet e kultit të krishterë në Kosovë”. Ky dokumentar i realizuar nga gazetari Marin Mema dhe historiani Florent Hasani, e ka ngritur shtetin serb në këmbë. JU FTOJM TE SHT YPNI VID EON ME POS HT

Reagime të shumta, kanë ardhur nga Serbia, si nga politikanë, historianë, gazetarë dhe opinionistë të ndryshëm. Zyra për media e të ashtuquajturit shef i zyrës për Kosovën në qeverinë e Serbisë, Marko Gjuriq, ka reaguar përmes një deklarate të ash.për, duke i akuzuar gazetarët e televizionit “Top Channel”, ku thonë se Serbia asnjëherë nuk do të heq dorë nga shenjëtoret e saj.

“Kuptohet që Serbia kurrë dhe me asnjë kusht nuk do të heqë dorë nga shenjtorët e saj në Kosovë dhe Metohi, dhe ne besojmë se edhe populli shqiptar, i cili është krenar për historinë dhe traditën e tyre të pasur, nuk ka nevojë të arrijë për historinë dhe traditën e njerëzve të tjerë”, u tha në deklaratën e lëshuar nga kjo zyre. Tutje thuhet se disa shqiptarë janë duke e su.lmuar historinë dhe besimin e popullit serb, duke e quajtur prop.agandë të radhës të shqiptarëve kundër serbëve. JU FTOJM TE SHT YPNI VID EON ME POS HT

Be the first to comment on "Serbia ngrihet në këmbë kundër Marin Memës, Pas dokumentarit “Mashtrimi Serb Me Historinë Shqiptare”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*