Shikoni ç’farë armatimi sjell Amerika në Shqipëri Pamje që po çmendin Serbin


Pas arritjes së marrëveshjes ndërmjet Republikës së Shqipërisë dhe Shteteve të Bashkuara të Amerikës,Shqipëria do të jetë kryeqendra e Ballkanit për bazat e SHBA-ve dhe NATO-së, ku tani më kanë filluar të zbarkojnë arsenalin. JU FT OJM TE SHT YPNI VID EON KE TU

Ministrja e Mbrojtjes Olta Xhaçka gjatë vizitës në SHBA zhvilloi një takim me sekretarin e Mbrojtjes James Mattis. Gjatë takimit Xhaçka kërkoi nga SHBA që NATO të ndërtojë një bazë ushtarake në Shqipëri për të demonstruar se kjo zonë nuk harrohet nga aleatët. Ministrja shqiptare u sugjeroi amerikanëve të shikojnë mundësinë që Shqipëria të shërbejë si vend kontakti në rajonin e Ballkanit Perëndimor. Shqipëria paraqiti disa ide për të vënë në dispozicion baza tokësore, ajrore dhe detare në mënyrë dypalëshe me SHBA ose NATO-n. JU FTOJM TE SHT YPNI VID EON ME POS HT

Aktualisht SHBA ka një bazë ushtarake në Kosovë, ndërsa krijimi i bazave tjera në Shqipëri do të thotë më shumë të ardhura. Bien dakort, Shqipëria dhe Amerika të sjellin 3 baza Amerikane në Shqipëri, priten të vijnë në Shqipëri muajin Maj të këti viti, 120 avion ushtarak, 10 mij blinda, lloj lloj mjetesh e sisteme raketore, Shqipëria do të jetë kryeqendra e Ballkani kundër RUSISË. Sot në Shqipëri erdhen 33 helekoptera Apaçë në Zadrime të Lezhës, për mbrojtjën e tyre në tunele, priten të vijnë edhe 120 avion dhe blinda. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Be the first to comment on "Shikoni ç’farë armatimi sjell Amerika në Shqipëri Pamje që po çmendin Serbin"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*