Shkrimtari Ismail Kadare kerkon nga shqipetaret ta nderrojne fene nga musliman dhe te behen krlshter

Aka demiku Rexhep Qosja flet për qëndrimet e shkrimtarit Ismail Kadare në një video të shp.ërndarë në internet. Sipas tij, të gjitha fetë janë të mira, pse të favorizojmë një fe tjetër, ndërsa shton se Kadare edhe në shkrime i fton shqiptarët të ndë.rrojnë fe. Mos do të thotë kjo se feja të cilën e ka një pë.rqindje më e madhe e shqiptarëve është më e mirë se sa tjetra? Mos do të thotë se një fe nuk ka ide.ntitet të barabartë me atë tjetrën? pyet akademiku Qosja.

“Ta shtrojmë pyetjen, pse e bën këtë Ismail Kadareja? Pse shkruan libra me këtë tezë? Për hesap, për leverdi, për konjukturë, s’ka ndonjë arsye tjetër. JU FTOJM TE SHT YPNI VID EON ME POS HT DUPOSHTEKE E HAP HAPSIREN RE KALMUESE ME

Nuk besoj ai që të jetë besimtar, që të ndjejë nevojë t’i ftojë bashkëkombësit e vet të kalojnë në fe tjetër, po e bën për një konjukturë në botën bashkëkohore. Kjo nuk arsyetohet, kjo është e pam.oralshme”, shprehet Rexhep Qosja.

Be the first to comment on "Shkrimtari Ismail Kadare kerkon nga shqipetaret ta nderrojne fene nga musliman dhe te behen krlshter"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*