Shper.rthejnë mediat Greke: Ish presidenti i Greqisë deklaroi që nëna e tij i fliste shqip në shtëpi ngase ajo nuk dinte greqisht

Për sa i përket fqinjit tonë Ballkanik, është më se e njohur dhe për këtë dës.hmojnë arkivat e Ministrisë së Jashtme, se ma.rrëdh.ëniet Shqipëri-Greqi arritën gati-gati nivelin e një konfederate, më 1925 dhe 1926.

Që nga koha e Esat Pashës dhe Ahmet Zogut, miku më i përz.emërt i Shqipërisë jam unë. Që nga mosha e foshnjërisë flas gjuhën shqipe, pse e ndjera nëna ime, që më rriti, nuk dinte greqisht. Ajo ishte vajza e më të madhit pasanik të Megaridës, Andon Birbilit, në shtëpinë e të cilit në Salaminë, la fr.ymën e fundit mares.hali i paharruar Gjergj Karaiskaqi. JU FT OJM TE SHT YPNI VID EON KE TU

Rrjedhimisht, gjysma e gj.akut tim është shqiptar dhe jam krenar për këtë. Adm.iral Kundurioti, tre Nikolaidhët, gjyshi biri dhe nipi, gjen.eral Konduli, adm.iral Saqellariu, heroi i nën.detëses “L.Kconi” V.Lasko dhe shumë grekë të tjerë të përzgjedhur, janë që të gjithë me origjinë shqiptare dhe janë të njohura shërb.imet që ata i bënë atdheut. Paparigopulos shkruan se nga të gjitha racat që erdhën në Greqi, përz.ierja me gja.kun shqiptar pro.dhoi amalgamën e shkëlqyer. Hidriotët, Speciotët, Miaulët, Sahturi dhe mijërat e Iuf.tetar.ëve të 1821-shit e deri më sot, des.hmojnë vërtetësinë e mendimit të Paparigopulit. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Be the first to comment on "Shper.rthejnë mediat Greke: Ish presidenti i Greqisë deklaroi që nëna e tij i fliste shqip në shtëpi ngase ajo nuk dinte greqisht"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*