Turqia dhuron Autoblinda me mortajë për Ushtrinë e Kosovës!: Hera e parë që eksportohet ky lloj Autoblindi!


AutobIinda me m0rtajë Vuran 4×4 e zhvilluar me bashkëpunimin e kompanive të industrisë turke të mbrojtjes do të eksp0rtohet për herë të parë në Kosovë, AlbKos News. JU FTOJM TE SHT YPNI VID EON ME POS HT DUKE E HAP HAPSIREN RE KALMUESE ME POSHTE

Sipas informacioneve që gazetari i AA-së ka marrë, mësohet se Vuran 4×4 është prodhuar nga BMC një prej prodhuesve të Turqisë për mjetet tokësore të bIinduara. Automjeti i bIinduar i cili mund të përdoret me shumë qëllime, prej një kohe ndodhet në inventarin e f0rcave turke të sigurisë
Për Vuran 4×4 janë zhvilluar konfigurime të ndryshme për t’u përdorur sipas nevojave dhe aftësive operacionaIe të F0rcave të Amratosura të Turqisë. Në kuadër të kësaj autobIinde me m0rtajë Vuran 4×4 i zhvilluar nga BMC dhe ASELSAN është vendosur në përdorim të f0rcave të sigurisë.

Autoblinda Vuran 4×4 u shfaq duke u shndërruar në produkt nga inxhinierët turq të cilët bashkuan dinamikat e përvojës lutfarake të F0rcave të Amratosura Turke dhe vizionin e industrisë turke të mbrojtjes. Me referencën e F0rcave të Amratosura Turke, Vuran 4×4 ka ngjallur një interes edhe jashtë vendit.

Lajmi për eksportimin e parë të Vuran 4×4 ka ardhur nga Kosova. BMC e cila i ka shtuar një risi eksportit që ka kryer kohët e fundit drejt Ballkanit, realizoi shitjen e parë jashtë vendit të Vuran 4×4 në kuadër të një marrëveshjeje të nënshkruar me Ministrinë e Mbrojtjes së Kosovës. Në fazën e parë do të prodh0hen dhe d0rëzohen 2 mjete Vuran 4×4. Pr0dhimi i mjeteve do të bëhet në partneritet mes BMC dhe ASELSAN.

Në mjet do të vihet në përd0rim sistemi i m0rtajës 120 milimetra Alkar i kompanisë ASELSAN. Ky sistem i cili cilësohet si “baj0neta e re e us htarëve turq”, me lëvizshmërinë dhe aftësinë e lartë të mbijetesës mund të kryejë detyra në kushte të vështira kIimatike dhe gjeografike.

Be the first to comment on "Turqia dhuron Autoblinda me mortajë për Ushtrinë e Kosovës!: Hera e parë që eksportohet ky lloj Autoblindi!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*