Ushtritë Më Të Fuqishme Të Botës Sipas 40 Kritereve


SHBA dhe Rusia kryesojnë listën e vendeve më të f uqishme us htarakisht, ndërsa në vendin e 3-të renditet Kina. Referuar mbi analizën e Global Firepower, renditja nuk bazohet thjesht në numrin e përgjithshëm të amrëve në dispozicion për çdo vend, por në diversitetin e tyre brenda totalit të numrave për të siguruar një baIancë më të mirë të fuqisë së zajarrit në dispozicion. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Gjithashtu rezervat bërtham0re nuk merren parasysh por pranohen / dyshohen se fuqijtë bërtham0re marrin një bonus. Në renditje përfshihen 133 vende, ndërsa Korea e Veriut renditet e 23, një vend më poshtë se Australia, por një vend më lart se Arabia Saudite. Gjermania renditet në vendin e 9, ndërsa Egjipti një më poshtë i 10-ti. Ndërkohë India, Franca, Britania e Madhe, Japonia dhe Turqia, ndajnë pozicionet nga vendi i 4-të te i 8-ti. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Shqipëria në këtë renditje ndodhet në vendin e 90-të, ndërsa Kroacia në vendin e 68. Kjo e fundit rezulton si us htria më e mirë për Rajonin e Ballkanit. Serbia renditet në vendin e 83, Sllovenia në të 113, Bosnja në vendin e 121 dhe Maqedonia e 122. Lista e vendeve mbyllet Bhutanin që renditet në vend të fundit. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Referuar studimit, SHBA akordon buxhetin më të lartë për mbrojtje, 587,800,000 dollarë, ndërsa Rusia 44.6 milionë dollar. SHBA ka 145,215,000 persona të aftë ushtarakisht, Rusia 70,000,000, dhe Kina 750,000,000. Shtetet e Bashkuara kanë 5,884 tanke, ndërsa Rusia 20,216 dhe Kina ka 6,457 tanke.

Be the first to comment on "Ushtritë Më Të Fuqishme Të Botës Sipas 40 Kritereve"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*