Video o rrallë e Sanxhakut: Koha kur aty jetonin vetëm shqiptarët me plisa e veshje kombëtare


Në video e vitit 1904 shihen të gjithë banorët me “plisa” dhe veshje tipike shqiptare në qytetin e Pazarit të Ri. Sot të gjithë banorët e këtyre trevavë kanë harruar gjuhën shqipe dhe janë asimilu në boshnjak. Sot është e dhimbëshme të shohesh një popull të tërë i cili iu është nënshtru një politike të egër asimiluese nga serbët për një shekull dhe sot duke u përvetësu nga politika turke duke i njohur si mysliman boshnjak. Më poshtë shikoni videon: JU FTOJM TE SHT YPNI VID EON ME POS HT DUKE E HAP HAPSIREN RE KALMUESE ME POSHTE

Be the first to comment on "Video o rrallë e Sanxhakut: Koha kur aty jetonin vetëm shqiptarët me plisa e veshje kombëtare"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*