Viti 1820 qartësohet në Hartë mos’ekzistimi i Greqisë!: Shqipëria Etnike e qartësuar!

Një hartë e veçantë gjendet në dokumentet britanike, e vjetër rreth dy shekuj, e cila është emëruar: Map of Albania, pra quhet Harta e Shqipërisë. Përpara viteve të krijimit të Greqisë artificiaIe si shtet i pavarur. Kjo hartë është pubIikuar me 1820, por që i përket një kohe edhe më përpara këtij viti, nga një libër i një britaniku që kishte vizituar këto vende.

Si kanë pas qenë emërtimet, toponimet shqiptare dhe n darjet administrative apo k rahinat shqiptare. Kemi emërtime si këto Muzakëria, Toskëria, Delvina, Koniza. dhe disa emra qytetesh që sot nuk njihen apo përdoren më. Kemi dhe emrin e krahinës Çamëria. Harta është e Shqipërisë së Jugut e vitit 1820. JU FTOJM TE SHT YPNI VID EON ME POS HT DUKE E HAP HAPSIREN RE KALMUESE ME POSHTE

Be the first to comment on "Viti 1820 qartësohet në Hartë mos’ekzistimi i Greqisë!: Shqipëria Etnike e qartësuar!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*