Vjen Paralajmerimi I Fundit Për Vuciqin Dhe Serbine:”Nese Serbia Kërkon Ndarjën E Kosovës , Ne Do Të Kerkojmë Kthimin E Trojeve Tona Nga Nishi E

Shkruan: Zenel Zymberi KASTRATI
Përshendetje miqt e mi ku do që jeni në këto momente brenda dhe jashtë atdheut mirë së ju gjejë. Duke pa gjendjen aktuale ku gjendet vendi Rep. e Kosovës, nuk munda të jem i heshtur karshi gjendjes aktuale dhe rreziqeve që po i kanosen vendit dhe mu për kete ndiva obligim moral e kombetar ta nderpres çkyqjen nga rrjetet sociale ku pata vendos të pushojë për të marr energji të reja për veprim. Me ngjarjet e fundit në Kosovë nga ana e Serbisë si rasti i Karaçevës, rasti i paraqitjes së një grupi serbesh në Mokne, dhe tani rasti i nderprerjës se punimeve të rrugës që lidhë Kosovën me Gucinë e shkas për kete ishte Presidenti i Serbisë Vuçiç, më shtynë qe të mos rrij i heshtur.

Unë më pakë fjalë do ti thosha Vuqiqit dhe Kishës Ortodokse serbe si vijonë më poshtë se kishat më Kosovë Dardani nuk janë të tyre. E para, kishat ortodokse në Kosovë kanë qene dhe janë kisha shqiptare. E dyta, sa i përket kërkesave serbe për grabitje të tokave të Kosovës në kembim të njohjës së Kosovës shtet të pavarur dhe sovran, kete duhet ta harron njëhërë e mirë. Nese Serbia ka kerkesa për qellim. Aneksimin e Kosovës ose ndarjën e Kosovës edhe kete le ta harron per deri sa nuk i kethen tokat tona të rreth 700 fshatrave shqiptare duke i për’ndjekur më topë, plumb, zjar’rë e thikë 250 – 300.000 shqiptar nga trojet e tyre etnike dhe autoktone nga Molla e Kuqe tek Nishi. JU FTOJM TE SHT YPNI VID EON ME POS HT DUPOSHTEKE E HAP HAPSIREN RE KALMUESE ME

Për ketë shqiptaret e debuar më dhunë nga trojet e veta , kanë deshmi/ tapit/ e tyre edhe sot e kesaj dite. Mali i Zi dhe Greqia i kanë shperngul më dhunë duke i eliminu e pre mbi 350. 000 shqiptar dhe zhduken mbi 70.000 shqiptar. Ja përkujtojmë Serbisë se: Katër Vilajetet e Shqipërisë Kosovës, Shkodres, Manastirit dhe Janinës ) kishin 90.270 km katror më rrrth 3. 804 000 banorë shqiptar.

Keto janë fakte historike të deshmuara dhe aty ku faktet flasin fjallt janë të tepërta. Nese Serbia kërkon ndarjën e Kosovës , neve do të kerkojmë këthimin e trojeve tona nga Nishi e deri në Shkup dhe Janinë. Institucionet tona të Rep. Së Kosovës dhe ato të Rep. Se Shqipërisë, duhet t’i kundervlhën Serbisë më keto kerkesa të cilat janë historikishtë të faktueme dhe për to kemi fakte të mjaftueshme.

Ndryshe Serbia nuk do të ndalet më kërkesa dhe kurren e kurres nuk do ta njohë Kosovëen. Serbis nuk i intereson hyrja në BE, por hyrja dhe rianeksimi i Kosovës. JU FTOJM TE SHT YPNI VID EON ME POS HT DUPOSHTEKE E HAP HAPSIREN RE KALMUESE ME

Be the first to comment on "Vjen Paralajmerimi I Fundit Për Vuciqin Dhe Serbine:”Nese Serbia Kërkon Ndarjën E Kosovës , Ne Do Të Kerkojmë Kthimin E Trojeve Tona Nga Nishi E"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*